Kozmetikte güncel takip
GÜZELLİK

Kozmetikte güncel takip

Pierre Cardin kozmetik iş geliştirme uzmanı Betül Çarşıbaşı’na, “Yenilik odaklı” dediği ürünlerini sorduk.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2020

Pelin Hasçalık

Pierre Cardin markasının kozmetik ve kişisel bakım serisi hakkında bilgi verir misiniz?
Avrupa Tekstil Kozmetik şirketi Pierre Cardin, kozmetik ürünlerinin ürün geliştirme, üretim ve pazarlamada dünyadaki tek yetkilisi ve yüzde yüz Türk sermayeli bir marka. Oje, ruj, maskara, far, allık, fondöten, göz ve dudak kalemleri gibi renkli kozmetik ürünleri ile yüz, vücut, saç ürünleri gibi kişisel bakım ürünlerinin üretimlerini uluslararası kalite standardları olan GMP (Good Manufacturing Practices) prosedürlerine uygun şekilde gerçekleştiriyoruz. Satış ve pazarlama bölümünde yer alan biri olarak tüketici eğilimlerini çok yakından takip ettiğimi söyleyebilir im. Özellikle araştırma platformlarının analiz çalışmaları ve piyasaya çıkardığımız ürünler hakkındaki geri dönüşler bizim için en önemli yol göstericiler.

Markanın AR-GE departmanında, cilt bakımı ve yaşlanma karşıtı ürün grubu düşünüldüğünde içerik anlamında neler ön plana çıkıyor?
Makyaj malzeme üretimlerini, özel aktif içerikleri zenginleştirerek yapıyoruz. Cilt bakımı ve yaşlanma karşıtı ürün grubumuzun içer iğinde en başta nemlendiriciler, anti-aging aktifler, doğal bitki özleri, mavi ışık önleyiciler, probiyotik ve prebiyotikler ön plana çıkıyor.

Geliştirdiğiniz mıknatıs kapaklı rujdan bahseder misiniz?
Her kadının çantasında olmazsa olmaz makyaj malzemelerinden biri rujdur. Gün içinde rujunuzu tazelemeniz gerektiğinde, hemen ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurmanız gerekir. Ruj kapaklarının çantada açılarak, rujun deforme olma riskine son vermek amacıyla yeni bir kapak geliştirdik. Metal gövdeli ve mıknatıslı kapak mekanizması sayesinde bu sorunu çözdük ve kadınların rujlarını güvenle, her daim yanlarında taşımalarına olanak sağladık.

Kozmetikle ilgili güncel gelişmeler arasında sizi neler heyecanlandırıyor? Markaya katmak istediğiniz yenilikler neler?
Kozmetikte her sene değişen trendler ve renkler beni çok heyecanlandırıyor. Yeni renkler denemek, farklılıklara açık olmak ve yenilenmek beni mutlu ediyor. Markamızda da güncel gelişmeleri takip ederek yenilik odaklı ilerliyoruz.

Kişisel bakım konusunda sizin vazgeçilmezleriniz neler?
Öncelikle cilt temizliği ve ardından cildi iyi şekilde nemlendirebilmek. Daha sağlıklı ve güzel görünen bir cilt için Micellar su, tonik ve makyaj temizleyici kullanıyorum. Ayrıca haftada bir ya da iki defa peeling maskesi uygulamak vazgeçilmez rutinlerim arasında yer alıyor.

En çok hangi ürünleriniz talep görüyor?
Cilt temizliği ürünleri çok talep görüyor. Cilt iyice temizlenmediğinde makyajın iyi görünmediği kadınlar tarafından bilinen bir gerçek. Çok satanlar arasında yer alan bir diğer serimiz de dudak parlatıcıları. Ürünlerimize katalog sistemi üzerinden, avrupanetworking.com online mağazamızdan ve zincir mağazalardan ulaşabilmeniz mümkün.

Önümüzdeki dönem için planladığınız yenilikler neler?
En büyük hedefimiz, mağazalaşarak ürünlerimizi doğrudan tüketiciye ulaştırabilmek.