CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den "Lezzet Atlası"
LIFESTYLE

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den "Lezzet Atlası"

Lezzet Atlası, Fevziye Sürmeli’nin düşlerini gerçekleştirdiği lokantanın ilk adımlarıdır.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Mart 2014

Ülkemizde "Aşçı"ya "ah çeken" anlamına gelen "Ahçı" denmesine üzülen yemek yazarı, kendisini "yemek tadıcısı olarak tanımlamaktadır.
"Bugüne dek nerede kaldı?" diyeceğiniz bu kitap özlediğiniz lezzetleri size sunacaktır.

Lezzet Atlası, kariyeri olan ama yemek yapmayı bilmeyen kadınların, futbol fanatiği ama yemek yapmayı bilen erkeklerin, yemeğin her çatalından ayrı bir zevk alan yemek üstatlarının, doymak için değil zevk almak için yemek ile başka bir dünyaya adım atmak isteyenlerin buluşma noktası olacaktır.

Yazarın iddiasına göre, bu kitaptaki tarifleri uygulayanların tüm kusurları kaybolup bir anda insanüstü varlıklara dönüşecekleridir.

Çoğunlukla ateşten aldığı ısıyla en leziz şekline dönüşen yemek tarifleri, yemeği hazırlayan kişiyi de en leziz şekline büründürür.

Fevziye Sürmeli diyor ki; "Ben denedim, bana bir şey olmadı. Ortak noktada buluştuğumuza inanarak; üflemeden denemeyiniz."