Kraliçe I. Elizabeth'in elbisesi sergilenecek
LIFESTYLE

Kraliçe I. Elizabeth'in elbisesi sergilenecek

Kraliçe I. Elizabeth'in günümüze kadar ulaşan tek elbisesi sergilenecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Ağustos 2019

Kraliçe I. Elizabeth, Bridanya tarihindeki en tanınmış hükümdarlardan biri olsada gardırobundan çok az parça günümüze kadar ulaştı. Bunlardan tek bilinen ve bu zamana kadar gelen bir elbisesi Hampton Court Palace'da sergilenecek.

Altın ve gümüş ipliğe sahip nakışlı ipek elbise yıllarca korundu. Serginin küratörü Eleri Lynn, ""İlk defa gördüğümde, bunun özel bir şey olduğunu hemen anladım" diyor. "Elizabeth'in elbiselerinin hiçbirinin hayatta kalmadığı bilinmemektedir, ancak bu elbisenin Elizabeth tarafından giyildiğine daire işaretler var."

Bin satten fazla üzerinde koruma çalışması yapıldıktan sonra, eser ilk kez sahneye çıkmaya hazır. Koleksiyon küratörü Eleri Lynn, "Kraliçe Elizabeth ile bu kadar yakın bir bağlantıya sahip bir Tudor elbisesi olması olağanüstü nadir." dedi. Parça, 12 Ekim - 23 Şubat 2020 tarihleri ​​arasında Hampton Court Palace'da sergilenecek.

VIII. Henry'nin ve Kraliçe Anne Boleyn'in kızı I. Elizabeth, 17 Kasım 1558 tarihinde 25 yaşındayken tahta çıktı ve 45 sene hüküm sürdü. Bu hüküm süresince İrlanda ve sembolik olarak da Fransa'nın da kraliçesi olarak kabul ediliyordu. 1533'te hayata veda eden Kraliçe I. Elizabeth hiç evlenmedi.