Bono'ya 'taktı' şimdi sıra Madonna'da!
ÜNLÜ STİLİ

Bono'ya 'taktı' şimdi sıra Madonna'da!

Reklamcılık yaptıktan sonra bir anda takı tasarımcısı olmaya karar veren Milka Karaağaçlı, kısa zamanda markası 'Kısmet'i birçok ünlü ismin favorisi haline getirdi. Karaağaçlı'nın en büyük hayaliyse Madonna için takı tasarlamak...

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Şubat 2011

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da herkes onun 'Kısmet' markalı takılarından bahsediyor. Oyuncu Tuba Ünsal ve gazeteci Ayşe Arman onun melek kanadı şeklindeki kolyelerini takıyor. Yine ünlü isimler; Ebru Akel, Siren Ertan, Şebnem Dönmez, Güzide Duran, Demet Akbağ onun takılarının müdavimleri arasında yer alıyor. 'Aşk-ı Memnu'da 'Bihter' karakterinin taktığı motifli kolyeyle adını duyuran eski reklamcı Karaağaçlı, takılarının hikayesini ve ünlülerle ilişkisini anlattı...

Takı tasarımına başlamadan önce neler yapıyordunuz?

Ben 1975 İstanbul doğumluyum. Saint-Benoit Fransız Lisesi, ardından Marmara Üniversitesi İşletme'den mezun oldum. Yıllarca çok uluslu markaların iletişiminden sorumluydum. Yaklaşık 2.5 sene önce de hayalim olan tasarımcılığa başladım.

'Aşk-ı Memnu'da 'Bihter'in taktığı kolyeyle keşfedildiniz. Onlara nasıl ulaştınız?

Son dönemde dizilerin sponsoru olduğum için değil, kendilerinin seçtiği, kendilerine ait 'Kısmet'lerini takmalarını tercih ediyorum. O zaman daha severek takıyorlar. Mesela; Ebru Akel'in 'Küçük Sırlar' dizisinde taktığı 'Kısmet'ler kendisinin.

'Kısmet' nasıl ortaya çıktı peki?

Takı, mücevher ve moda, kendimi bildim bileli hayatımda vardı. 4-5 yaşlarındayken, dedemin eve kendi ürettiği bijuterileri getirdiğini ve benim onların içinde kaybolduğumu hatırlıyorum. Daha sonra, reklam ajanslarında çalıştığım dönemde hayatıma sadece bir hobi olarak giren takı tasarımı, bana yeni bir kapı açtı. Kısa sürede çok yol kat etmeye başlayınca işin sekli değişti. İnsanlar tasarımlarımı beğenip almak istedikçe içimdeki istek büyüdü. İşin inceliklerini öğrendikçe daha da haz duymaya başladım. Derken 'Kısmet' markası doğdu.

BENİM KISMETİM

'Kısmet' isminin ortaya çıkış hikayesi nedir?


'Kısmet' ismini seçerken zorlanmadım. Her an, hayatta bir seçim yapıyoruz ve her an yaptıklarımız ve kararlarımızla geleceğimizi şekillendiriyoruz. 'Kısmet'; şans, talih ve nasip demek... Ben diyorum ki; bu marka benim 'kısmet'im. Taktığımda gerçekten kendimi iyi hissediyorum ve şansımın, enerjimin açıldığına inanıyorum. Her bir ürünü bu enerjiyle veriyorum. 'Kısmet' takanlar bunu çok iyi biliyor. Sınırlı sayıda yaptığım takılarımın en belirgin özelliği, kişiye özel olmaları ve sahiplerine şans getirmeleri.

TATLITUĞ'A SİYAH PIRLANTA ÜNSAL'A MELEK KANADI

Tuba Ünsal ve Ayşe Arman melek kanadı kolyenizi takıyor. Onlardan sonra bu kolyenin satışında bir artış oldu mu?

Ayşe Arman ve Tuba Ünsal'ın şans getirsin diye taktıkları melek kanadı kolyeler çok satıldı. Şu ana kadar yaklaşık 60 civarında ürettim. Her hafta yeni tasarımlar çıkarıyor, eskileri bitirmeye çalışıyorum. Bazı modeller, mesela yeni çıkardığım abanoz serisi elde yapılıyor.

Ürünlerinizi başka hangi ünlüler kullanıyor?

Kıvanç Tatlıtuğ'a özel siyah pırlantalı kolye yaptım, onu takıyor. Bir de akrep burcu bileziği var. Bono konser için İstanbul'a geldiğinde, onun için tasarladığım 'Kısmet' bilekliğini hediye ettim. Satış noktalarımdan başka ünlüler de aldı mı bilmiyorum.

Takılarınızı en çok kimde görmek sizi mutlu ederdi?

Takılarımı bir gün Madonna'da görmek tabii ki çok isterdim.

TAKILARIM SADE VE ZAMANSIZ TASARIMLAR TAKILARIM

Ürünlerinizin fiyat aralığı nedir?

260 lira ile 2 bin 500 lira aralığında. Ancak çoğunluğu bin liranın altında.

Sitenizde gördüğüm kadarıyla ürünlerinizde hep altın ve pırlanta var.
Evet sadece altın, pırlanta ve değerli taş kullanıyorum. Yeni koleksiyonumda abanoz ağacı ve altın kullandım.

Genel olarak belli bir tarzınız var mı, yoksa değişken mi yarattıklarınız?

Kesinlikle bir tarzım var. Takıların aynı elden çıktığını kolayca anlayabilirsiniz. Tasarımlarımın tarzını sade, basit, asimetrik ve zamansız olarak tanımlayabilirim. Bir modası yok. Gece de gündüz de 'Kısmet'lerinizi takabilirsiniz.

BİR DÜNYA MARKASI OLMAK İSTİYORUM

"Haziran 2010'da Paris Moda Haftası'na katılmam için bir davet aldım. Ekim ayında ilk kez tasarımlarımı dünyaya sunma fırsatını yakaladım. Tepkilerden çok memnunum. Türkiye'den mücevher kategorisinde bir tek benim markam vardı ve diğer tasarımcılardan farklı olduğumu gösterebildim... "

Sabah / Günaydın