Mezdeke'nin silikon suçlamalarına cevap geldi
ÜNLÜ STİLİ

Mezdeke'nin silikon suçlamalarına cevap geldi

“Çeşitli basın yayın organlarında yer alan "Meme kanseri nedeniyle sağ göğsünü kaybedip silikon taktıran Mezdeke grubundan Aynur Kambur, operasyonu gerçekleştiren doktora 50 bin liralık tazminat davası açtı" konusuyla ilgili olayın muhatabı Plastik ve Est

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Ağustos 2011

Op. Dr. Uysal, çıkan haberlerle ilgili şöyle bir açıklamada bulundu:

"12.08.2011 tarihinde birçok yayın organında 'Mezdeke' ye Silikon Şoku' başlıklı haberde çıkan yayınlara itafen basın açıklaması yapmak gereği duydum. Maalasef Aynur Kambur tarafından şahsıma yönelik olarak kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmaya çalışan bu tür yayınlardan ötürü üzüntü duydum. Kendisi içinde bulunduğu durumdan ötürü olarak yaşamış olduğu psikolojik sorunlarını şahsıma yönelik olarak yanlış bilgilendirmelere başvurarak atlatmaya çalışmaktadır. Mezdeke grubunun dansçılarından olan Aynur Kambur'un tüm yaşamış olduğu süreci aşağıda anlatmaya çalışacağım.

İlk olarak Aynur Kambur bana muayeneye geldiğinde göğüslerinde zaten meme protezleri bulunmaktaydı. Sağ göğsünde ki kanserli tarafta meme kanserinden sonra radyoterapi tedavisi gördüğü için kapsüller kontraktür dediğimiz bir komplikasyon gelişmişti. Kapsüller kontraktür radyoterapi sonrası meme protezlerinde sık olarak gelişen ve tedavi etmesi çok meşakkatli olan bir sorundur. Radyoterapi alan vücut dokuları Silikon proteze bir reaksiyon geliştirerek çevresinde sert bir bağ dokusu oluşturmaktadır ki bu durum göğüste şekil bozukluğu yaratır. Aynur Kambur'da da kapsül kontraktürüne bağlı olarak şekil bozukluğu gelişmişti. Yani Aynur Kambur 'un ifade ettiği gibi kendisinin göğsündeki bu durumdan sorumlu kişi kesinlikle şahsım değildir. Ben Aynur Kambur'un bu problemini düzeltmeye çalıştım. İlk olarak iki protezini de değiştirmek suretiyle farklı boyda bir meme protezi taktım. Sağ göğsündeki kapsülleri temizledim. Aynı seansta kendisine karın germe ve liposuction (yağ alma) operasyonu da uyguladım. Zaten sol göğsünde, karın germe ve yağ alma operasyonlarında hiçbir sorun yaşanmamıştır. Ancak maalasef tamamen radyoterapi almasına bağlı olarak ikinci kez sağ göğsünde kapsül kontraktürü gelişti. Kendisine bu sorundan sonra ise meme protezinin çıkartmamız gerektiğini ve dokuları bir süre dinlendirmemiz gerektiğini anlattım fakat bunu hastamız kabul etmedi. Defalarca bu konuda telkinlerime rağmen protezinin bir an önce takılmasını istedi. Bunun üzerine 2 ay sonra tekrar protezi değiştirerek kapsülleri temizledim ancak bir süre sonra vücudu radyoterapi aldığı için vücudu tekrar reaksiyon geliştirerek kapsül kontraktürü oluşturdu. Bu aşamadan sonra bir kez de lokal anestezi ile kapsülü temizlememe rağmen bir kez daha kapsül formasyonu oluştu.

Aynur Kambur'un kanser nedeni ile benim tarafımdan oluşmayan, benim tedavi etmeye çalıştığım bu problemini bana mal etmeye çalışmasına anlam veremiyorum. Ben doktoru olarak kendisinin sürekli yanındaydım. Kendisine bu hastalığı ile ilgili saatlerce ilk operasyonuna almadan önce açıklamalar yaptım. Ancak bu bilinçli olarak şahsıma yönelik geliştirmeye çalıştığı kamuoyuna yönelik olarak ta bir açıklama yapma gereği duydum. Zaten şahsıma bir dava açmış bulunmaktadır ve ben de avukatlarım vasıtasıyla gerekli işlemleri başlattım. Hukuk karşısında da şahsımın hatalı olmadığını ispat edeceğim. Zaten bu problemin sebebi ben değilim ve üstüne üstlük tedavisi için de yeterli girişimlerde bulundum. Bütün gerekli bilgilendirmeleri kendisine yaptım. Bütün yapmış olduğum operasyonlarında şahsımın herhangi bir suçu bulunmamaktadır."

Plastik ve Estetik Cerrah Op. Dr. Güner Uysal