Fırsatlı alışverişte yeni bir site
ÜNLÜ STİLİ

Fırsatlı alışverişte yeni bir site

Sanal alışveriş sitelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Kısa süre önce kurulan bir sitede ödemeleri internet üzerinden yapmak zorunda olmadığınız bir sistem var. Beğendiğiniz fırsatı işaretliyor ve ödemeyi hizmeti aldıktan sonra yapıyorsunuz...

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ekim 2011

Burcu Aldinç/ Sabah

Fırsat siteleri ve grup alışverişi son yıllarda hayatımızın bir vazgeçilmezi haline geldi. Yüzde 90'a varan indirimler bize tatil fırsatından tutun da lisan eğitimine kadar sınırsız seçenekleri uygun fiyata sunuyor. İşleyiş basit: Bir siteye üye oluyorsunuz ve orada size sunulan günün fırsatını beğenirseniz, kredi kartı numaranızı vererek satın alıyorsunuz. Örneğin 1 TL'ye sinema bileti alma şansınız oluyor ya da 2 bin liralık bir tatil 900 liraya gelebiliyor. Üstelik bu sitelerin sayısı her geçen gün artıyor. Markmost.com ise diğerlerinden farklı işleyen bir fırsat sitesi. Peki ama farkı ne? Sitenin kurucularından Erdem Yurdanur anlattı: "Buradaki fırsatı satın aldığınızda kredi kartı numaranızı vermenize gerek kalmıyor. Siz sadece markmost.com'da beğendiğiniz bir fırsatı 'Fırtsat Yakala' düğmesine basarak işaretliyorsunuz ve bir kod alıyorsunuz. Bu tamamen ücretsiz ve bunu yaparak herhangi bir şey taahhüt etmiyorsunuz. İşaretleyerek, sadece bu fırsatla ilgilendiğinizi belirtmiş oluyorsunuz. Ödemeyi ise, işletmeye gidip, kodu belirtip hizmeti aldıktan sonra yapıyorsunuz." Üstelik sitenin tek avantajı da bu değil. İnternetten ödeme yapmadığınız gibi, fırsat satın aldıkça kazanmaya devam ediyorsunuz. Müşterinin satın aldığı fırsat 'Markpara' hediye ediyorsa, 'Markpara'lar müşterinin hesabına transfer oluyor. Böylece müşteri hem fırsattan yararlanmış oluyor hem de başka yerlerde kullanabileceği Markpara'lar kazanmış oluyor.

ÜYELİK ÜCRETİ YOK
Bu tarz fırsat sitelerinde genellikle şirketler internet sitesine komisyon öder. Ama Yurdanur, markmost.com'da bu tarz bir uygulama olmadığını söylüyor: "İşletmeler satışlarından dolayı herhangi bir komisyon ödemiyor, kullanıcılar da fırsatları görmek için bir ücret ödemiyor. Üyelik ücreti almıyoruz. İşletmelerin yayınlayacağı fırsatlara da karışmıyoruz. Yani işletmeleri zarar edecek derecede fırsatlar yayınlamaya zorlamıyoruz. Böylece sitemizde yayınlanan fırsatlar işletmelerin gönüllü olarak girdikleri ve kalite sorunu olmayan fırsatlar oluyor. Markmost.com'da aynı anda binlerce fırsat yayınlanabiliyor. Daha ön plana çıkmak isteyen işletmeler, bizden satın alacakları Markpara'ları fırsatlarından yararlanan kullanıcılara hediye edebiliyor. Kullanıcılar da Markpara hediye eden fırsatları kullandıkça Markpara biriktiriyor ve bunları hediye kataloğumuzdan istediği ürünleri ücretsiz olarak almak için kullanabiliyorlar." Markmost.com'da ayrıca diğer fırsat siteleri gibi, her gün herkese mail atmak gibi bir uygulama yok. Bunun yerine işletmeler sundukları fırsatlara uygun olduğunu düşündükleri kişileri hedefleyerek mail gönderiyor. Peki ama Markmost'ta en çok hangi fırsatlar talep görüyor? Yurdanur şu anda en çok e-ticaret sitelerinin ilgi gördüğünü belirtiyor: "2 bin 500 kişi Markpara kazandı ve bunlardan yaklaşık 1000 kişi de bu Markparaları çiçeksepeti.com'da kullandı. Aynı şekilde Hizlial.com ile yaptığımız kampanya da 2 binden fazla kod alındı, 850 kişi bu kodları kullandı. Hizlial.com yetkililerinin söylediklerine göre bu 850 kişinin 650 tanesi ilk defa Hizlial.com'dan alışveriş yapmış. Bu nedenle yeni müşteri kazandırdığımız için bizimle sürekli çalışacaklarını söylüyorlar."

HAKKARİ'DE LOKANTA FIRSATI BİLE VAR
Sitenin sunduğu fırsatlar da oldukça fazla. Yurdanur, Hakkari'deki bir lokantanın da, Adana'daki bir kırtasiyenin de ya da Ankara'daki bir otelin de sisteme üye olup fırsat yayınlayabildiklerini söylüyor. Kısacası tüm fırsatlar İstanbul ve çevresi ile sınırlı değil. Üstelik smart telefonunuza da bu uygulamayı indirebiliyorsunuz. Şu anda uygulamaya her telefondan ulaşılabildiği gibi, iPhone, android ve java uygulamaları da mevcut.