Saint-Joseph Lisesi'nden Geleneksel Bilim Haftası
ÜNLÜ STİLİ

Saint-Joseph Lisesi'nden Geleneksel Bilim Haftası

17-21 aralık haftasında Geleneksel Bilim Haftası’nı kutlayan Saint-Joseph Lisesi zengin etkinlik yelpazesini 20 Aralık’ta Renault’nun desteğiyle düzenlenecek "Yeşil Arabalar" konferansı ve aynı akşam açılacak çok özel bir sergiyle taçlandırıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Aralık 2012

Renault Kurumsal İletişim Müdürü Hakan Tandoğdu'nun elektrikli arabalar, kullanımları, çevre ve ekonomik açıdan faydaları ve ilgili alt yapı çalışmaları ile ilgili yapacağı sunumun ardından, konuklarla sürdürülecek bir soru-cevap seansı düzenlenecek. Ziyaretçiler bahçeye yerleştirilen elektrikli arabaları inceleme ve deneme fırsatına da sahip olacaklar.

Konferans'tan çıkanları sürpriz bir sergi karşılayacak:

"Yeni-Moda Eczanesi 110 Yaşında"

Yeşil arabalar sunumunun ardından, 110. kuruluş yılını kutlayan Yeni-Moda Eczanesi'nin hikayesi fotoğraf sanatçısı Selçuk Özdil'in objektifinden izlenecek. 1902 yılında açılan eczane Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünden, Kurtuluş savaşına ve geçtiğimiz asra damga vuran tüm diğer sosyo-politik gelişmelere dek büyük değişimlere tanıklık etmiş ve bu değişimlerin izlerini taşıyor. Objektife yansıyan anılar, dostluklar ve ilk günden bugüne kadar kullanılan eczacılık aletleri, ilaçlar, ilaç kutuları, cam şişeler, kavanozlar, mobilyalar Eczacı Melih Ziya Sezer'in emeğiyle harikulade bir sergiye dönüşmüş.

Etkinlik ajandası:
Tarih: 20 Aralık 2012 Perşembe
Konferans: 19.00-20:00
Sergi açılışı ve Kokteyl : 20:00
Yer: Saint-Joseph Lisesi Konferans Salonu & Fuayesi