Argo filminin Türk yapımcısı: "Çok mutluyuz!"
ÜNLÜ STİLİ

Argo filminin Türk yapımcısı: "Çok mutluyuz!"

Büyük bir bölümü İstanbul’da çekilen, “En İyi Film Oscar’ı”nın sahibi “Argo”nun Türk yapımcısı Zeynep Santıroğlu: “Ben Affleck, ilk görüştüğümüzde bize o enerjiyi vermişti, ödüle şaşırmadık!”

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Şubat 2013

Nazan Ortaç / CafeRuj

Önceki gece 85'inci Oscar Ödülleri'nde "En İyi Film" heykelciğini kucaklayan "Argo" filmi, İstanbul'da çekilen sahneleriyle gündeme gelmişti. 1979 yılında İran'daki Amerikan konsolosluğuna yapılan baskın ve sonrasında yaşanan rehine krizini konu olan film, Amerikan-İran ilişkilerinin gerginliği yüzünden orijinal mekanlarında çekilemedi. Filmin yapımcıları, o yılların dokusuna uygun yer arayışında Bulgaristan, Ürdün ve Fas'ı dolaştıktan sonra İstanbul'da karar kıldılar. Yapımın burada başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde, filmin Türkiye'deki yapım şirketi "AZ Celtic Film"in katkısı büyük.

Ben Affleck'in hem yönettiği hem de başrolünde oynadığı filmin Altın Küre'den sonra, Oscar'da da "En İyi Film" olarak tescillenmesi, Türkiye'deki yapım şirketini de mutluluktan havalara uçurdu.

AZ Celtic Film'in sahibi Zeynep Santıroğlu, ödüle şaşırmadıklarını ifade ederken, duygularını şöyle dile getirdi: "Çok gururluyuz, mutluyuz, sürpriz olmadı! Ben Affleck, ilk görüştüğümüzde bu enerjiyi bize vermiş ve 'büyük ihtimal Oscar bizim' demişti. Bu nedenle bekliyorduk Oscar'ın Argo'ya gelmesini. En İyi Film Oscar'ı alan filmin çok önemli bir parçasının Türkiye'de çekilmiş olmasından dolayı da çok mutluyuz. Darısı Türkiye'de çekilecek yeni projelere. Argo'nun Oscar başarısıyla, Türk sinema sektörü dünyada belli bir yere oturmuş oldu."

AZ CELTIC FİLM EKİBİ (ZEYNEP SANTIROĞLU, SOLDAN DÖRDÜNCÜ)

"ARGO"NUN İSTANBUL'DAKİ ÇEKİMLERİ İKİ HAFTA SÜRDÜ, 5 BİN FİGÜRAN KULLANILDI. SADECE KAPALIÇARŞI'DA 10 SOKAK VE 150 DÜKKAN KİRALANDI, TABELALAR DEĞİŞTİRİLDİ, TAHRAN'IN KAPALI ÇARŞISI GİBİ DÜZENLENDİ. FİLMİN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ, AYASOFYA ÇEKİMLERİ ÖNCESİ MÜZENİN 4 BİN AMPULÜNÜ DEĞİŞTİRDİ VE MEKANI YENİDEN AYDINLATTI.