Şehri sallayan hamburgerci: Shake Shack
ÜNLÜ STİLİ

Şehri sallayan hamburgerci: Shake Shack

Fast food'da yeni bir lezzet katan Shake Shack artık İstanbul'da...

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Ağustos 2013

New York'a yolu düşenler bilir, Madison Square Park'ta öğle yemeği arasında hızlıca atıştırmak veya yemek üzeri milkshake veya dondurma keyfi yapmak isteyenlerin olmazsa olmaz durağıdır, Shake Shack. Geçtiğimiz ay İstanbul'da açılan hamburgercinin kısaca hikayesi şöyle: Union Square Hospitality Group CEO'su Danny Meyer, 27 yaşındayken Union Square Cafe'yi hayata geçirir. 1994 yılında ise birçok Hollywood yıldızının önemli kutlamaları için tercih ettiği Gramercy Tavern'i hizmete açar. Kendisi de hamburger düşkünü olan Meyer; 2004 yılının yaz ayında ise modern yol üstü hambur gercisi olarak bilinen Shake Shack'i New York'lularla buluşturur. Diğer tüm şubelerinde olduğu gibi İstanbul'daki şubesinde sistem şöyle işliyor: Mekana ilk girdiğinizde elinde menü olan restoran çalışanı sizi karşılayıp, ilk gelişiniz olup olmadığını öğrendikten sonra kısaca Shake Shack menüsü hakkında bilgi veriyor. Damak tadınıza göre seveceğiniz ürüne sizi yönlendiriyor.

Eğer sadece tatlı ve içecek alacaksanız c-line isimli kasadan siparişinizi verebiliyorsunuz. Amerika'da birçok restoranda olduğu gibi siparişinizi verdikten sonra buzzer denilen siparişinizin hazır olduğunu titreyerek ve ışıkları yanarak haber veren aleti teslim alıp beklemeye başlıyorsunuz. Amaç yemeğinizi beklemeden sıcak ve tazeyken yemeniz. Özellikle öğle ve akşam yemeği saatlerinde oldukça kalabalık olan mekanda sırada bekleyenlere minik kapta dondurma ikram ediliyor. Yine Amerika'da sıkça rastlanır olan çalışanların birbirini motive etmek için kendilerini alkışlamalarını ve tezahüratlarına denk gelebilirsiniz şaşırmayın. Gelelim tatmadan dönmeyin diyeceğimiz Shake Shack lezzetlerine… Yüzde 100 dana etinden yapılan hamburgerlerin fi yatları 13-18 TL. Hamburgerlere lezzetini veren tarifi gizli sosun mucidi tabii ki Danny Meyer. Hamburgerlerin ekmeği ise patates ekmeğinden yapılmış. Chicago stili hazırlanan sosisli sandviçlerde tavuk eti seçeneği de var. Sosislilerin lezzeti de elbetteki özel hazırlanmış sosunda. Patates kızartmaları ise zigzag kesimli.

MILKSHAKE CENNETİNE HOŞGELDİNİZ
Her ne kadar ülkemizde yaygın olmasa da Amerikalıların hamburgerin yanında içmeyi tercih ettikleri milkshake ise alıştığımız milkshake'lerden biraz daha yoğun kıvamda geliyor. Milkshake'in vanilya, çikolata, çilek, karamel çeşitleri var. Orta yoğunluktaki dondurma olan custard ise özel bir makinada hazırlanıyor. Custard'ın içine malzemeler eklenince ortaya concrete dediğimiz tatlı çıkıyor. Boğaz'ın Esintisi isimli concrete; vanilyalı custard, muz, yer fıstığı sosu ve macaronlu. Parktaki Fıstık isimli concrete ise çikolatalı custard'dan yapılmış.Tadını tarif etmek ise zor, zira oldukça lezzetli. Concrete'lerde tek kişilik kap 9 TL, iki kişilik ise 15 TL. Fair trade denilen legal yollarla toplanan kahve çekirdeklerinden yapılmış kahveli içecek Fair Shake ise yine denenmesi gereken lezzetlerden biri. Shake Shack'in bütün şubelerinde geri dönüşümlü ve sürdürülebilir malzemelerin yanı sıra enerji tasarrufu sağlayan mutfak ekipmanları kullanılıyor. İstanbul'daki mağaza duvarları Safranbolu'daki kullanılamaz hale gelmiş ahşaplardan yapılmış. Önümüzdeki aylarda Shake Shack'in İstiklal Caddesi Tünel'de de açılması planlanıyor. Hatta Tünel şubesinde yer alması planlanan Tüneldeki Fıstık isimli concrete; baklava parçaları ve Antep fıstık içerecek, bizden söylemesi.
Kübra Çol - Touch İstanbul