"Ebedi mavilikler ülkesi" sizi bekliyor
ÜNLÜ STİLİ

"Ebedi mavilikler ülkesi" sizi bekliyor

Şair Homeros'un "Ebedi mavilikler ülkesi" diye tanımladığı Bodrum'da hazırlıkları tamamlanan taştan örülmüş, küçük pencereli beyaz oteller, turistleri ağırlamak için gün sayıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Mart 2014

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum'da hazırlıkları tamamlanan taştan örülmüş, küçük pencereli beyaz oteller, nisanda turistleri ağırlamaya başlayacak.

Önce Halikarnassos, sonrasında Bodrum adını alan ilçenin dar sokaklarında bulunan oteller, duvarlarını saran rengarenk çiçekleri, duvarlara asılı ahşap oymaları, süs kabakları, rüzgar gülleri, antika eşyaları ve mumluklarıyla turistlere unutulmaz bir tatil yaşatmak için nisanda kapılarını açacak.

Antik çağ Yunan destan şairi Homeros'un "Ebedi mavilikler ülkesi" şeklinde bahsettiği Bodrum'da turizm sezonun açılmasına günler kala ahşap balkonları, merdivenleri kontrolden geçiren otel sahipleri, maviyle yeşilin hayran bıraktığı coğrafyada turistlere ev sıcaklığında bir tatil sunmak için misafirlerini ilçeye davet ediyor.



Kapısı bahçeye açılınca sarısıyla mavisiyle boy boy çiçeklerin görüldüğü, havuzunun etrafında kendisini gösteren palmiyeleriyle dikkatleri üzerine çeken oteller, misafirlerine, adalar arasında kaybolmaya yüz tutan güneşi evlerinden izleme fırsatı da sunuyor.

"Bir tatil yöresinden istenen özellikleri bünyesinde barındırıyor"
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, ilçede turizmcilerin yeni sezon hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Bodrum yarımadasının yaklaşık 100 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ifade eden Kavala, "Bunun içerisinde büyük otellerimiz, butik otellerimiz, pansiyonlarımız ve tatil köylerimiz var. Bodrum'un en büyük avantajlarından biri, bu çeşitliliğidir. Bu yüzden her keseye, her gruba hitap edebiliyoruz" dedi.

Bodrum'da yatay bir yapılaşmanın olduğunu dile getiren Kavala, şunları kaydetti:

"Bodrum'da yüksek oteller yok. Dolayısıyla Bodrum, bir tatil yöresinden istenen özellikleri bünyesinde barındırıyor. Türkiye'nin her yerinde lüks oteller bulabilirsiniz ama Bodrum, otelleriyle Akdeniz bölgesinde dikkati üzerine çeken tek tatil yöresidir. Yükseklikleri, beyaz olmaları, çatılarının olmaması, pencerelerinin küçük olmasıyla Bodrum otelleri ve evleri araştırmalara konu olmuştur. Bodrum'da nereye giderseniz gidin yeşili, gökyüzünü ve denizi görürsünüz."


Kavala, turizm sezonu için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Bodrum, turizm sezonlarında bugüne kadar en çok İngiltere vatandaşlarını ağırladı. Bunun yanı sıra Hollanda, Fransa, Belçika, Almanya, Yunanistan'dan çok sayıda turist de ilçede tatil yaptı. İran, Arap ülkeleri, Rusya da dahil aşağı yukarı bütün ülkelerden turistler iyi bir tatil geçirmek için Bodrum'a geliyor" diye konuştu. (AA)