Bayramda sinemalarda neler var?
ÜNLÜ STİLİ

Bayramda sinemalarda neler var?

Uzun bayram tatilinde zaman geçirmek için sinemayı da alternatif olarak düşünenler için birçok seçenek bugün vizyona giriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Temmuz 2014

In Fear (KORKU YOLU): Tom ve Lucy, İrlanda sınırındaki bir festivale katılmak için yola çıkarlar. Konaklamak için bir motele gitmeye çalışırlarken arabalarıyla sürekli aynı yollardan geçmeye başladıklarını fark ederler. Trafik levhalarını takip ederlerken birinin ya da bir şeyin onlara oyun oynadığının farkına varırlar.

Notlar: Çeşitli festivallerde gösterilen ve genelde olumsuz eleştiriler alan film, yönetmen Jeremy Lovering'in ilk uzun metrajı. 85 dakikalık İngiltere yapımının IMDB notu 5.5

Saving Santa (ZAMANDA YOLCULUK): Hediye bekleyen çocukların sayısı arttıkça bütün dünyayı dolaşmakta giderek zorlanmaya başlayan Noel Baba'nın imdadına bir zaman makinesi yetişir. Bernard, Noel Baba için çalışan sakar mı sakar bir elftir. Noel Baba'nın bir gecede tüm dünyayı nasıl dolaştığını merak eden Bernard, gizli zaman makinesinin sırrını öğrenir. Bir yandan da Noel Baba'yı kötülerden korumak zorunda kalacaktır.
Haberin devamı ↓reklam

Notlar:
Leon Joosen ve Aaron Selman'ın birlikte yönettikleri animasyonda elf Bernard'ı Martin Freeman seslendiriyor. Çocuklara yönelik bulunan 83 dakikalık filmin IMDB notu 5.5

Walking on Sunshine (İTALYA TATİLİ): İtalya'nın şirin bir sahil kasabasında yaşayan Maddie sevgilisi Raf ile evlilik hazırlıkları yapmaktadır. Düğüne kız kardeşi Taylor'ı çağıran Maddie'nin büyük bir sırdan ise haberi yoktur. Maddie, Raf ile ateşli bir yaz aşkı yaşamış ve onun hayatında duygusal olarak derin iz bırakmıştır.

Notlar: 1980'li yılların en popüler müziklerini kendisine fon olarak seçen romantik komedi türündeki filmin yönetmenliğini Max Giwa ve Dania Pasquini ikilisi paylaşıyor. Senaryo ise Joshua St Johnston'a ait. IMDB notu 5.3

A Haunted House 2 (ANORMAL AKTİVİTE 2): Malcolm, çok sevdiği Kisha'yı trafik kazasında kaybedince tökezler. Hayatında yeni bir sayfa açarak iki çocuk annesi Megan ile evlenir. Ancak evlerinde yine paranormal olaylar görülmeye başlar. Üstelik, canlanarak geri dönen Kisha'nın mahalleye taşınması hayatlarını büsbütün alt üst eder.

Notlar:
Çok da iyi eleştiriler almayan ilk filmin devamında yönetmen koltuğunda yine Michael Tiddes var. Marlon Wayans da yine başrolde ve yine senaryo yazarlarından biri. Korku komedi türündeki yapımın IMDB notu 4.7

Wadjda (VECİDE): Suudi Arabistan'da yaşayan 10 yaşındaki Vecihe, bir dükkanın vitrininde gördüğü yeşil renkli bisikleti almayı kafasına koyar. Ama bunun için önünde iki engel vardır: para ve ülkede kızların bisiklete binmesinin yasak olması. Hayallerinden geri adım atmayan Vecihe, okulda düzenlenen Kuran okuma yarışmasını kazanarak gerekli parayı elde etmeye karar verir. Ama bir takım zorlukları aşması gerekecektir.

Notlar: "Vecide" Suudi bir kadın tarafından çekilen ve çekimleri tamamen Suudi Arabistan´da yapılan ilk uzun metrajlı film. Yönetmen Haifaa el Mansur'un filmi en iyi yabancı film dalında BAFTA'ya aday gösterilmiş ve aynı dalda Oscar yarışına da katılmıştı. Genellikle olumlu eleştiriler alan filmin IMDB notu da 7.6

Aux yeux des vivants (DEHŞET KASABASI): Okulu kıran 3 kafadar, terk edilmiş bir lunaparkı keşfetmeye gider. Ancak burada maskeli bir adam tarafından sürüklenerek götürülen bir kadını fark ederler.

Notlar: Fransız yapımı korku- gerilim filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Alexandre Bustillo ve Julien Maury üstlenmiş. Başrollerde Anne Marivin, Théo Fernandez ve Francis Renaud yer alıyor. IMDB notu 6.2

MUSKA: Celal 30 yaşlarında, bir gazetede yazar olarak çalışmaktadır. Kadınlara düşkün biridir, sevgilisini aldattıktan sonra evden kovulur ve kendine kalacak bir yer aramaya başlar. Kiralık bir oda bulur. Ev döküntü haldedir. Kalmak istemez fakat evde kalan genç ve güzel bir kız olan Yasemin'i görünce düşünceleri değişir.

Notlar:
Yerli yapım korku filminin yönetmeni Özkan Çelik. Kadroda Tanju Tuncel, Sezgin Erdemir ve Aslı Şahin gibi oyuncular yer alıyor.

Hercules (HERKÜL): 1400 yıl önce tanrı veya insan olmayan işkence görmüş bir ruh dünyada yürüdü. Herkül, tanrı kral Zeus'un güçlü oğluydu. Bunun karşılığında tüm hayatı boyunca acı çekti. 12 görevi ve ailesini kaybetmesinin ardından, bu karanlık yorgun ruh tanrılara sırtını döndü ve huzuru kanlı savaşlarla çarpışarak aramaya başladı.

Notlar: Ülkemizde daha çok "Bitirim İkili" serisiyle bilinen Brett Ratner'in filmi dünyayla aynı anda gösterime giriyor.

Çok sevilen, daha önce çizgi film ve televizyon uyarlamaları da bulunan Herkül'ün yeni sinema versiyonunda başrolü Dwayne Johnson üstlenmiş. Kadroda Ian McShane, Rufus Sewell ve John Hurt gibi ünlü isimler de mevcut.

Jinn (CİN): Otomotiv tasarımcısı olan Shawn, yeni evlendiği eşi Jasmine ile sessiz sakin bir hayat sürmektedir. Ta ki nereden geldiği belli olmayan şifreli bir mesaj ellerine ulaşana kadar. Mesajda Shawn'ın ailesini kuşaklardır etkileyen bir lanetin hala üzerinde olduğunu ve unun Jasmine'le olan hayatını da tehlikeye atacağı yazmaktadır.. Bunun saçma olduğunu düşünen Shawn, etrafında gizemli ve tuhaf şeyler olmaya başlayınca, mesajın doğru olabileceğini kabullenir.

Notlar: Yazar-yönetmen Ajmal Zaheer Ahmad'ın filmi, korku türünden hoşlananlara hitap ediyor. Filmin başrollerinde Serinda Swan ve Dominic Rains var. Filmin IMDB notu 6.6