En çok beklediğimiz film: Uğruna Ölünecek Kadın
ÜNLÜ STİLİ

En çok beklediğimiz film: Uğruna Ölünecek Kadın

Az kaldı, 22 Ağustos'ta vizyona girecek olan orijinal adıyla "Sin City 2: A Dame to Kill For", yılın hiç şüphesiz en iyilerinden.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Ağustos 2014

Hazırlayan: Nilüfer TÜRKOĞLU
nilufer.turkoglu@caferuj.com.tr



Birinci filmden bu yana tam 9 yıl geçti! Hepimizi derinden sarsan ve kıskançlık krizine sokan Jessica Alba silüetinden bu yana koskoca 9 yıl! Frank Miller ve Robert Rodriguez'in çizgi roman serisinden beyazperdeye uyarladığı, karanlık ve bir o kadar dramatik 'Günah Şehri', en kuytu günahları bir bir ortaya koyarken kadınların da aksiyon filmi izlemekten büyük bir keyif alacağının en iyi örneği olmuştu. Filmin hiç bitmemesini isteyen en az 20 kadın sayabilirim!

Çizgi roman görselliğini sinemaya taşıyan 'Günah Şehri', ikinci filmin müjdesini daha o zamandan vermişti vermesine ancak aradan bunca zaman geçeceğini düşünmemiştik!

Ve şimdi Clive Owen'ın olmadığı, Mickey Rourke, Jessica Alba, Bruce Willis ve Rosario Dawson gibi ana oyuncularıyla yoluna devam eden ikinci film; 'Günah Şehri: Uğruna Ölünecek Kadın'la bu cuma günü vizyona giriyor. 'Uğruna Ölünecek Kadın'ın başlıca güzelliği kuşkusuz Eva Green. Çok değil, birkaç hafta önce Fransız aktrisin yer aldığı afişin, Amerikan Sinema Filmleri Derneği(MPAA) tarafından müstehcen bulunduğu gerekçesiyle sinema salonlarındaki gösterimi yasaklanmıştı. Afişin seksilik dozunun yüksek bulunmasının başlıca nedeni ise Eva Green'in incecik bir sabahlık içinde çıplak göğüslerinin görünmesiydi.



KADRO YİNE DOPDOLU
Eva Green'in göğüsleriyle reklamına bol magazin malzemesi
katmayı başaran filmin oyuncu kadrosu, tıpkı ilki gibi gösterişli. Her ne kadar Amerikan sinemasında bol yıldızlı pek çok filmin hayalkırıklığı yarattığında hemfikir olsak da, 'Günah Şehri', ilk filmle bunu alt etmeyi başardı. Aynı tutarlılığı, serinin ikinci filminden de beklemek olası.

'Günah Şehri: Uğruna Ölünecek Kadın'da Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt gibi isimler, filmin diğer ağır topları. Eylül ayında İstanbul'a gelmeye hazırlanan Lady Gaga ise filme enerji katacak bir diğer kadın.

Filmin ikinci bölümünü izlemeden söyleyebileceğimiz tek eksikse 2009 yılında 32 yaşında hayata vedan Britanny Murphy. Keşke o da olsaydı demeden edemiyor, insan!

'Günah Şehri'nin seyircide yarattığı heyecan dalgası hala bu kadar tazeyken ikinci bölümün gösterimiyle serinin birkaç filmle daha hayatımıza kurulacağı aşikar. Miller ve Rodriguez'in arayı bu kadar açmamasını gönülden diliyoruz tabii. Günah Şehri'nden soğumak ne mümkün ancak bu kadar aksiyonu kaldırmak için yaşımız ilerliyor, orası fena işte!