Haftanın 'En'leri
ÜNLÜ STİLİ

Haftanın 'En'leri

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 18-24 Ağustos 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Ağustos 2014

HAFTANIN GÜNDEMİ "IŞİD'İN KANLI İNFAZLARI"
IŞİD, 9 Irak'lı sınır polisinin ve Amerikalı gazeteci James Foley'in infaz görüntülerini yayınlayarak tüm dikkatleri yeniden üzerine çekti ve 2 bin 529 haberle geçen haftanın en çok konuşulan gündem maddesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında CHP'de başlayan başkanlık yarışı 1.767 adet haberle gündemde 2. sırayı aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Abdullah Gül'ün veda resepsiyonları 1.363 haberle haftanın en çok konuşulan üçüncü gündem maddesiydi.

Dördüncü sırada ALS hastalığına duyarlılık için başlatılan "buzlu kova" kampanyası yer aldı.

Geçen haftanın diğer bir gündem maddesi ise ; Gazze'de ki ateşkesin bozulması oldu.

HAFTANIN SİYASETÇİSİ "RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7.668 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2.858 haberle 2.sırada yer alırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1.834 haberle 3. sırada olduğu raporlandı. CHP Milletvekili Muharrem İnce ise 968 haberle 4.sıraya yerleşti. Enerji Bakanı Taner Yıldız ise 521 haber yansımasıyla PRNet "Haftanın En'leri" listesinin siyasetçiler bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.

HAFTANIN ÜNLÜSÜ "DEMET AKALIN"
ALS hastalığına destek için yapılan buzlu kova kampanyasına katılan Demet Akalın 120 habere konu olarak haftanın birincisi oldu. Kenan Doğulu ile evlenen Beren Saat Bodrum'da yaptıkları balayı ile 116 haberle 2. sırada yer aldı. Evliliğinin ardından ilk kez konsere çıkan Kenan Doğulu 109 haberle üçüncü sırada yer alırken, Kıvanç Tatlıtuğ ve Hülya Avşar 77 haberle dördüncü sırayı paylaştılar, Harbiye'deki konserinin 50 bin TL'lik bölümünü bir derneğe bağışlayan Ferhat Göçer ise listenin beşinci sıradaki ismi oldu.

HAFTANIN SPOR ADAMI "PRANDELLİ"
Galatasaray'ın yeni Teknik Direktörü Cesare Prandelli 525 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal 297 haberle ikinci sıradaydı. Fenerbahçe'nin Eski Teknik Direktörü Ersun Yanal ise 248 haberle üçüncü sırada yer aldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim 243 haberle dördüncü, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise 213 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı.

HAFTANIN SPORCUSU "DEMBA BA"
Beşiktaş'ın yeni transferi Demba Ba 418 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Trabzonspor'un transferi Cardozo 345 haberle ikinci sırada yer aldı. Trabzonspor'un kadrosuna yeni kattığı Constant ise 314 haberle üçüncü oldu. Galatasaray'ın futbolcusu Sneijder 237 haberle dördüncü sırada yer aldı. Atletico Madrid'de oynayan Arda Turan ise 204 haberle PRNet "Haftanın En'leri" listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.