İlk albümü Dünya'yla merhaba diyor
ÜNLÜ STİLİ

İlk albümü Dünya'yla merhaba diyor

İlk bestesini 11 yaşında yapan, MSGSÜ Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’ndeki eğitiminin ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimine devam eden Beren Demirkaya, oyunculukla beraber söz-beste çalışmalarına da devam etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mart 2015

Bugüne kadar birçok reklam filminde, dizide ve sinema filmlerinde rol alan Beren Demirkaya, 2012 yılında Kemal Seçkin ile tanışmasıyla beraber albüm çalışmalarına hız verdi. Beraberce bestelerinden üzerinden geçen Beren Demirkaya ve Kemal Seçkin, titiz bir elemenin ardından albümde yer alacak şarkılara karar verdiler.

11 eserin yeraldığı albümde, Kemal ve Beren global bir pop sound'u peşinde koştu. Albümdeki şarkıların düzenlemesi, her şarkının sözlerine, dinamiklerine göre ayrı ayrı yapıldı. Bazı şarkılarda elektronik öğeler yoğunken, bazılarında sadece akustik enstrümanlar tercih edildi. Elektronik şarkıların altyapılarını Cüneyt Karayalçın düzenledi.

"Dünya", pop funk'tan pop rock'a uzanan farklı tarzlarda şarkılardan oluşan; ama "pop" ekseninde bütünlüğünü koruyan bir albüm.

Beren Demirkaya'nın ilk albümü 'DÜNYA', üç yıllık bir çalışmanın ardından önümüzdeki günlerde Pasaj Müzik etiketiyle raflardaki yerini alacak.