İstanbul Caz Festivali başlıyor
ÜNLÜ STİLİ

İstanbul Caz Festivali başlıyor

27 Haziran - 25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 23. İstanbul Caz Festival'i kapsamında birbirinden farklı sanatçılar festivalde yer alacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Haziran 2016

23. İstanbul Caz Festivali, 20'nin üzerinde mekanda 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek yaklaşık 50 konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin efsaneleriyle buluşturacak.

Başta müziğin efsane ismi Nile Rodgers ve grubu Chic olmak üzere, aralarında Damon Albarn & Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası (The Syrian National Orchestra for Arabic Music), Kamasi Washington, Ernest Ranglin, Hugh Coltman, Joss Stone & Vintage Trouble ve Gregory Porter gibi caz, funk, dünya müziği, blues ve rock'ın farklı seslerini ağırlayacak olan 23. İstanbul Caz Festivali, bu yıl da Anadolu yakasında "Parklarda Caz" ve "Gece Gezmesi" etkinliklerini gerçekleştirecek. Festival programında bu yıl ayrıca ilk kez çocuklara yönelik bir etkinlik de yer alıyor. "Çocukça Bir Gün" başlıklı programda tüm gün boyunca konserler ve çeşitli atölyeler düzenlenecek.

23. İstanbul Caz Festivali programında kimler var?

Africa Express presents: The Orchestra of Syrian Musicians

27 Haziran 2016 / Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi

Şef Issam Rafea ve diğer üyeleriyle birlikte ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriye Ulusal Orkestrası; Damon Albarn, Lil' Silva, Brian Eno, Ghostpoet gibi prodüktörlerin Africa Express projesi kapsamında Damon Albarn ve sürpriz konukları ile Suriye kültürü ve müziğine bir saygı duruşu gerçekleştirecek. Southbank Centre ve Glastonbury'den sonra ilk defa İstanbul'a konuk olacak bu özel projeyi kaçırmayın.
Biletler: 350 TL (sahne önü), 250 TL, 180 TL, 120 TL, 90 TL / Öğrenci: 50 TL

CHIC Feat. Nile Rodgers / Unknown Mortal Orchestra

28 Haziran 2016 / KüçükÇiftlik Park
Tek gecelik festival yaşatacak, yerinizde duramayacağınız bu sıcak yaz gecesinde popüler müzik tarihinin en ilham verici prodüktörlerinden Nile Rodgers grubu CHIC ile sahnede olacak. Rodgers, CHIC'in iki kurucusundan biri ve grupla birlikte Atlantic Records'un 3 milyon satan tek single'ı "Le Freak" gibi onlarca hit parça besteledi. We Are Family (Sister Sledge), Like A Virgin (Madonna), Let's Dance (David Bowie), Diana (Diana Ross), Notorious (Duran Duran), Cosmic Thing (The B-52's) gibi liste başı albümlerin prodüktörlüğünü üstlendi. 2014'te Daft Punk'la birlikte çalıştığı Random Access Memories albümü ve yılın şarkısı 'Get Lucky' ile üç Grammy ödülü aldı. Öncesinde ise geçtiğimiz Kasım ayında bütün biletleri tükenen bir konserle Salon sahnesine çıkan yarı ABD'li yarı Yeni Zelandalı psychedelic pop, indie rock grubu Unknown Mortal Orchestra izleyicileri ısıtacak.
Biletler: 250 TL (özel platform), 150 TL (sahne önü), 80 TL / Öğrenci: 50 TL

Festival Ödül Gecesi: Swing UNLTD / The Hot Sardines

11 Temmuz 2016 / Avusturya Kültür Ofisi
Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran'ın Yaşam Boyu Başarı Ödülü alacağı ödül töreninin ardından Başaran'ın swing grubu Swing Unltd yerinizde duramayacağınız ritmleriyle sizleri dansa davet edecek. Swing Unltd'dan sonra ise son dönemde New York swing gecelerinin aranan grubu The Hot Sardines geceyi taçlandıracak.
Biletler: 150 TL

Özdemir Erdoğan ile bir caz akşamı

12 Temmuz 2016 / Avusturya Kültür Ofisi
Türk hafif müziği ve cazının en emektar isimlerinden, festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nün sahibi Özdemir Erdoğan, geçtiğimiz yıl yayımladığı "Türkiye Jazz Tarihinde Işıksız Kalanlar" albümünden şarkılar ve unutulmayan besteleriyle cazseverlere nostalji dolu bir akşam yaşatacak.
Biletler: 100 TL, 80 TL, 60 TL / Öğrenci: 45 TL

Nicholas Payton Trio With Special Guest Jane Monheit

13 Temmuz 2016 / Sakıp Sabancı Müzesi
Trompet virtüözü Nicholas Payton, bu özel gecede üçlüsünün yanına birçok Grammy adaylığı bulunan Amerikalı vokalist Jane Monheit'i alacak. İkili Louis Armstrong ve Elle Fitzgerald repertuvarını seslendirecek.
Biletler: 120 TL, 90 TL / Öğrenci: 50 TL

Volkan Topakoğlu Feat. Matthias Konrad

13 Temmuz 2016 / Salon İKSV
Caz kontrbasçısı, basgitarist ve besteci Volkan Topakoğlu gitar çalarak başladığı müzik hayatına piyano ve çello çalarak devam etti. Hollanda'dan dünyaya sesini duyuran trombon sanatçısı Matthias Konrad ise Glenn Miller Orchestra ve Holland Big Band gibi isimlerle performanslar gerçekleştirdi. Başarılı iki sanatçı festival kapsamında aynı sahnede buluşacak.
Biletler: Masa 50.50 TL, Ayakta 39.50 TL / Öğrenci 28.50 TL

Kamasi Washington / İbeyi

14 Temmuz 2016 / Beykoz Kundura Fabrikası
Saksofonun, Amerikan cazının yeni ustası, Thundercat ve Kendrick Lamar'ın 2015 listelerinin tozunu atan albümlerindeki üflemelilere hayat veren Kamasi Washington ile yeni cazın nereye gittiğini göreceksiniz. Öncesinde yarı Kübalı yarı Fransız ikiz kardeşlerin soul, downtempo projesi Ibeyi sahneyi ısıtacak.
Biletler: 80 TL / Öğrenci: 50 TL

Ercüment Orkut "Low Profile" Feat.Mariusneset

14 Temmuz 2016 / Salon İKSV
Caz eğitimine Aydın Esen'le başlayan Ercüment Orkut, besteleri ve icraları ile pek çok ödül kazandı. Aynı gecede Orkut'la beraber konser verecek olan Marius Neset, kuzey cazının başarılı saksafoncuları ve bestecileri arasında sayılıyor. Ünlü İngiliz piyanist Django Bates ile uzun yıllar beraber çalışan Neset, efsane caz saksafoncusu Norveçli Jan Garbarek'e benzetiliyor.
Biletler: Masa - 50.50 TL, Ayakta Tam - 39.50 TL / Öğrenci - 28.50 TL

Hugh Coltman - Shadows,Songs of Nat King Cole / ''French

15 Temmuz 2016 / Uniq İstanbul
Uniq Açık Hava Sahnesi'nde önce festivale özel bir proje; trompette Airelle Besson, saksafonda Emile Parisien, akordeonda Vincent Peirani, piyanoda Thomas Encho, basta Thomas Brameris ve davulda Anne Paceo'dan oluşan "French Quarter" sahnede olacak. Bu yıldız müzisyenlerin ardından Hugh Coltman, Jeff Buckley ile Nick Drake'in kesişim kümesinde yer alan vokali ve Nat King Cole'un iç dünyasına döndüğü projesiyle geceyi sonlandıracak.
Biletler: 90 TL, 70 TL / Öğrenci: 45 TL

Big Beats Big Times / Full Moon Theory Live

15 Temmuz 2016 / Salon İKSV
Big Beats Big Times, Berke Can Özcan'ın dünyanın farklı yerlerinden davulcuları buluşturarak sürdürdüğü bir doğaçlama konserler serisi olarak tanınıyor. Full Moon Theory isminde bir stüdyo albümü de yayınlayan grup, bu albümün şarkılarını ilk kez seslendirmek için biraraya geliyor. Davul ve perküsyonda Erland Dahlen, trompette Gunnar Halle, davulda Berke Can Özcan, synth, rhodes'da Burak Irmak, basta Feryin Kaya ve gitar, synth, perküsyonda Can Güngör'den oluşan grup bu konserde albümlerinden parçalar seslendirecek.


"Çocukça Bir Gün" Oran Etkin Timbalooloo

16 Temmuz 2016 / Bomonti Ada
Festival bu yıl çocukların yüzünü güldürüyor! Ünlü klarnet virtüözü ve doğaçlama ustası Oran Etkin'in çocuklar için hazırladığı, eğitici olduğu kadar da eğlendirici Oran Etkin Timbalooloo performansı ve Barış İçin Müzik Üflemeli Çalgılar Orkestrası'nın konseri ve çeşitli atölyelerle dolu dolu bir cumartesi günü sizi bekliyor.

"Atölyelere katılmak isteyen izleyicilerimizin katılmak istediği atölyeler için rezervasyon@iksv.org adresine "Çocukça Bir Gün" başlıklı bir e-posta göndererek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Atölyelerin kapasitesi kısıtlı olduğu için yalnızca etkinliğe bilet alan izleyiciler atölyelere katılabilecektir.

Çağıl Kaya Band & Airelle Besson

6 Temmuz 2016 / Salon İKSV
Müziğe olan yeteneğini müzikoloji alanında aldığı eğitimle pekiştiren Çağıl Kaya, konserlerinde teatral öğeler ve şaşırtıcı ses doğaçlamalarına yer veriyor. Repertuvarında kendi müzikleri dışında Duman, mor ve ötesi, Sevinç Tevs gibi müzisyen ve grupların parçalarına da yer veren Kaya, İstanbul Caz Festivali kapsamında vereceği konserinde sahnede Airelle Besson ile buluşuyor. Kemanla başlayan kariyerine trompeti de ekleyen Fransız müzisyen Airelle Besson, Hugh Coltman, Riccardo Del Fra, Metronomy gibi isimlerle çalıştı ve 2015'te "Yılın En İyi Fransız Caz Müsizyeni" ödülü olarak kabul edilen Django Reinhardt ödülünü aldı.

Cyrus Chestnut / Buster Williams / Lenny White

18 Temmuz 2016 / Zorlu PSM
Time Magazine'e göre çağının en iyi caz piyanisti Cyrus Chestnut, Miles Davis ve Herbie Mann gibi efsanelerle çalışan, akustik bastan çıkardığı karanlık tınılarda yepyeni bir tekniğe imza atan Buster Williams ve füzyon cazı füzyon caz yapan Lenny White yetkinliklerini konuşturmak üzere aynı sahneyi paylaşacak.
Biletler: 90 TL, 70 TL, 60 TL, 50 TL / Öğrenci: 45 TL

Branford Marsalis Quartet With Special Guest Kurt Elling

18 Temmuz 2016 / Zorlu PSM
Saksafon virtüözü, enstrümantal cazın dışında klasik müzik çalışmalarıyla Broadway'den ödüllü Branford Marsalis ve dörtlüsü, güçlerini ABD'li caz vokalisti ve bestecisi, Blue Note ailesinden, neredeyse her albümüyle Grammy adayı olan Kurt Elling ile birleştiriyor.
Biletler: 150 TL, 120 TL, 90 TL, 70 TL, 50 TL / Öğrenci: 45 TL

Antonio Sanchez and Migration

19 Temmuz 2016 / Zorlu PSM
Birdman filminin orijinal müziklerine imza atan Meksika asıllı caz davulcusu Antonio Sanchez, Chick Corea ve Pay Metheny gibi devlerle sahne aldıktan sonra ilk defa grup lideri olarak kaydettiği albümü Migration'ı İstanbullu caz dinleyicisiyle paylaşacak.
Biletler: 90 TL, 75 TL, 60 TL, 50 TL / Öğrenci: 45 TL


Scofield - Mehldau - Guiliana

9 Temmuz 2016 / Zorlu PSM
"Gelmiş geçmiş en yaratıcı caz piyanistlerinden" Brad Mehldau… Cazın yükselen yıldızı, en son David Bowie'nin Blackstar albümünde vurmalılardan sorumlu olan davulcu Mark Guiliana… Ve caz gitaristlerinin en büyük ilham kaynaklarından biri olarak kabul edilen John Scofield… Doğaçlama caz sahnesinin en heyecanlı konserlerinden birine şahit olmak için bu geceyi kaçırmayın!
Biletler: 150, 100, 60 TL / Öğrenci: 45 TL

Ernest Ranglin & Friends // The Budos Band

20 Temmuz 2016 / KüçükÇiftlik Park
Reggae'yi reggae yapan, ska'ya hayat veren melodilerin yaratıcısı Jamaikalı gitarist Ernest Ranglin, hepsi ayrı birer efsane olan Tony Allen, Courtney Pine, Cheikh Lo, Alex Wilson ve Ira Coleman'dan oluşan ekibiyle birlikte bir saniye bile yerinizde durmanıza izin vermeyecek. Gecenin açılışını ise afrobeat ve funk melodileriyle sahnede olacak The Budos Band yapacak.
Biletler: 70 TL / Öğrenci: 45 TL