Alexa Chung'dan "sahtekar" itirafı!
ÜNLÜ STİLİ

Alexa Chung'dan "sahtekar" itirafı!

Son olarak Londra Moda Haftası'nda yeni koleksiyonunu görücüye çıkaran Alexa Chung'dan Imposter (Sahtekar) Sendromu itirafı geldi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Eylül 2018

34 yaşındaki Tasarımcı Alexa Chung, günümüzde pek çok kişinin muzdarip olduğu Imposter Sendromu'nu yaşadığını ve çoğu zaman kendisini yetersiz hissettiğini söyledi.

Alexa Chung'ın kendi yaşam tarzından yola çıkarak hazırladığı koleksiyon, moda otoriteleri tarafından beğenildi. Ancak BBC'ye konuşan Chung, bu başarının arkasında büyük korkular yattığını söyledi.

Imposter (Sahtekar) Sendromu olarak bilinen rahatsızlığı yaşadığını söyleyen Chung, kendisini hayatın birçok alanında yetersiz hissettiğini anlattı: "Bu, modaya özel bir şey değil, yaptığım her şeyde bunu hissediyorum. Televizyonda canlı yayına çıkmadan önce 'Bunu yapmak için donanımlı mıyım' diye hissediyorum."

Zaman zaman yeteneklerinden şüphe ettiğini itiraf eden Chung, bu sendromun avantaja çevirilebileceğine de inanıyor: "Kendinizin farkında olmak iyi bir şey çünkü bu, öğrenmeye açık olmanızı sağlıyor. Eğer egoist olursanız ve bulunduğunuz yeri tamamen hak ettiğinizi düşünürseniz, gelişime ve dönüşüme kapalı olursunuz."

Başarılı kişilerin hastalığı Imposter Sendromu
"Imposter" yani Sahtekar Sendromu olan kişiler; genellikle kazandıkları başarıları hak etmediklerini ve diğer kişiler tarafından sahtekarlıkla suçlanacaklarını düşünüyor. Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırma; günümüz insanının üçte birinin işlerinde imposter sendromu yaşadıklarını ortaya koydu. Bu kişilerin üçte ikisi, kendilerine güvenmediklerini ve bu durumun kariyerlerini negatif etkilemesinden korktuklarını itiraf etti.