Oscar tarihinin en ilginç olayları
ÜNLÜ STİLİ

Oscar tarihinin en ilginç olayları

Jennifer Lawrence'ın zarif düşüşünden En İyi Film Oscarı'nın yanlış filme verilmesine kadar... İşte Oscar tarihinin en ilginç olayları!

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Şubat 2019

Zeynep Gürer

2019 Akademi Ödülleri yaklaşırken, Oscar tarihinin en farklı anlarına göz atmanın zamanı geldi. Tüm düşme, garip konuşmalar ve bu törenlerin gözlemlenmesini büyüleyici kılan ilginç kırmızı halı davranışları...

Oscar tarihinin tartışmasız en ses getiren olayı, 2017 yılında ödül sahiplerinden ziyade En İyi Film dalında kazanan açıklanırken yaşanan karışıklık oldu. Talihsiz ve masum Warren Beatty ile Faye Dunaway, sahne arkasındaki ekibin azizliğine uğradı. En İyi Film olarak "La La Land"ı açıklayan ve tüm ekibin sahneye çıkmasıyla başlayan süreç. Aslında En İyi Film'in "Moonlight" filminin olduğu açıklanmasıyla son buldu. Yaşanan bu skandal tarihinde bir ilk olsa da Akademi Ödüllerinin geçmişi, birbirinden garip anlarıyla adeta bir altın madeni.


2014 Oscar Ödülleri gecesinin sunuculuğunu üstlenen Ellen DeGeneres tören sırasında selfie çekme teklifinde bulundu ve belki de dünyanın en ünlü yüzlerini aynı karede buluşturmayı başardı. Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Bradley Cooper, Brad Pitt, Angelina Jolie, Julia Roberts, Lupita Nyong'o ve Ellen DeGeneres'li selfie uzun yıllar unutulacak gibi durmuyor.


2011 Oscar ödül törenininde James Franco ve Anne Hathaway tarihin en kötü sunumuna imza atıyor... Birçok kişi 83. Akademi Ödül Töreni'ni namı diğer Oscar'ı kazananlarla değil Anne Hathaway ve James Franco'nun komik olmayan esprileri ve hayli ilginç sunumuyla hatırlıyor. Hatta öyle ki Oscar tarihinin en kötü reyting sonuçlaru 2011 yılına ait.


Gwyneth Paltrow'un 1999'daki duygusal konuşması... Bu altın heykellerden birini kabul etmek duygusal bir şeydir ancak Gwyneth Paltrow'un 1999'da gerçekleşen gözyaşı konuşması ile manşetlere girdi. Shakespeare In Love yıldızı, ailesinin her üyesinden bahsetmeyi başardı (aslında iki kez)


2014 Oscar ödül töreninde Idina Menzel'in adını "Adele Dazeem" diyerek tamamen yanlış bir şekilde anons eden John Travolta, bununla kalmayıp aynı törende Scarlett Johansson'ın kırmızı halı pozuna dahil oluyor. Johansson'ın bu durumdan pek hoşlanmadığı yüzünden anlaşılıyor.


Jennifer Lawrence 2013 yılında Oscar'ı kabul etmek için sahneye çıkarken düşüyor. Ancak zarif düşüşüyle Lawrence yine de göz alıcı görünmeyi başarıyor.


Brad Pitt, Angelina Jolie ve Jennifer Aniston'ı buluşturan Oscar, 2005 yılındaydı. Brad ve Jennifer, 5 yıllık evlilikleri sonrasında 2005 yılında zorlu bir süreçten geçiyordu. Brad Pit, Mr. and Mrs. Smith filminde başrolü paylaştığı Anjelina Jolie ile aşk yaşadığını doğruladı ve törene onunla katıldı. Biraz kez daha 2009 Oscar'ında aynı mekanda bulunmak durumda kaldılar...


Björk, 2011 yılında kırmızı halının en unutulmaz görünümüne imza atıyor. 73. Akademi Ödüllerinde En İyi Özgün Şarkı dalında aday gösterilen sanatçının beyaz bir kuğuyu andıran elbisesi, tüm zamanların kırmızı halıda giyilmiş en ikonik elbiseleri arasına girdi.


Yıl 1973 yılında 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ı senenin en önemli filmi olan Baba'daki rolüyle Marlon Brando'ya gidiyor. Ancak Marlon Brando'nun yerine Kızılderili asıllı Sacheen Littlefeather sahneye çıkıyor. Marlon Brando adına, sinema endüstrisinin Amerikan yerlilerinin sorunlarına karşı duyarsız davranışları nedeniyle Oscar ödülünü kabul etmiyor ve sinema tarihinin en 'Baba' hareketine imza atıyor.