Meghan Markle'dan ırkçılığa karşı duygusal mesaj
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle'dan ırkçılığa karşı duygusal mesaj

Meghan Markle, George Floyd'un ölümünden sonra bir video mesajında ırkçılığa karşı konuştu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Haziran 2020

Duygusal videoda Meghan Markle, eski okulu Los Angeles'taki Immaculate Heart High School'dan öğrencilere hitap etti.

"George Floyd'un hayatı önemliydi ve Breonna Taylor'ın hayatı önemliydi ve Philando Castile'nin hayatı önemliydi ve Tamir Rice'ın hayatı önemliydi." dedi. Dört isim de son yıllarda ABD polisi tarafından öldürüldü.

Meghan Markle, "Sana söylemek istediğim ilk şey, üzgünüm. Bunun hala var olduğu bir dünyada büyümek zorunda olduğun için çok üzgünüm." dedi. Durum hakkında yorum yapmaktan tedirgin olduğunu itiraf etti, ancak şöyle dedi: "Söylenecek tek yanlış şey hiçbir şey söylememektir".

Çocukluğunda meydana gelen Rodney King'in tutuklanmasıyla ortaya çıkan 1992 LA isyanlarını hatırladı; "Sokağa çıkma yasağını hatırlıyorum ve eve geri döndüğümde ve o eve giderken, küllerin gökten düştüğünü ve dumanın kokusunu aldığını ve binalardan çıkan dumanın dalgalandığını gördüğümü hatırlıyorum Bir minibüsün arkasında sadece silah ve tüfek tutan erkekleri gördüğümü hatırlıyorum. Eve çekildiğimizi ve her zaman orada olan, tamamen kömürleşmiş olan ağacı gördüğümü hatırlıyorum. Ve bu anılar gitmiyor."

Meghan, öğretmenlerinden biri olan Bayan Pollia'dan kendisine "Başkalarının ihtiyaçlarını her zaman kendi korkularınızın üzerine koymayı unutmayın" diyen değerli bir dersten söz etti; "Bu, tüm hayatım boyunca bana yapıştı ve geçen hafta daha önce hiç olmadığı kadar çok düşündüm."

Meghan daha sonra öğrencileri hareketin bir parçası olmaya teşvik etti ve yaklaşmakta olan ABD seçimlerinde oy kullanmak için "seslerini kullanmaya" çağırdı. "Şimdi yeniden inşanın bir parçası olacaksın. Bazen insanlar derler ki, kaç kere yeniden inşa etmek zorundayız? Yeniden inşa edilene kadar yeniden inşa edeceğiz ve yeniden inşa edeceğiz."

ESKİ VİDEO YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
ABD'de George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölmesiyle ırkçılık karşıtı kampanyalar ve hareketler dünya gündeminin ilk sıralarına oturdu. Bu kapsamda İngiliz kraliyet ailesinin gelini Meghan Markle'ın sekiz yıl önce çekilen bir videosu da yeniden gün yüzüne çıktı.

Bir melez olan Meghan Markle, 2012 yılında Erase the Hate adlı kuruluşun düzenlediği ırkçılık karşıtı "I Won't Stand For" kampanyasına destek vermişti. O dönemde sinema ve TV dünyasında adını duyurmaya çalışan bir oyuncu olan Markle, videoda fiziksel görünümü ve teninin rengi nedeniyle uğradığı ayrımcılığı anlatmıştı.

Markle videoda, bir siyahi olan annesinin de ırkçılık içeren sözlü saldırılara maruz kaldığını ifade etmişti.