Emily Ratajkowski'nin Uğradığı Cinsel Taciz Konusunda Yazdığı Deneme The Cut'da Yayınlandı
ÜNLÜ STİLİ

Emily Ratajkowski'nin Uğradığı Cinsel Taciz Konusunda Yazdığı Deneme The Cut'da Yayınlandı

Emily Ratajkowski, moda fotoğrafçısı Jonathan Leder'ı cinsel tacizle suçladı. The New York Magazine'de yayınlanan bir makalede, iddia edilen olayın 2012'de Catskills'deki evinde bir fotoğraf çekiminin ardından gerçekleştiğini iddia ediyor. Leder iddiaları

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Eylül 2020

Emily Ratajkowski, 2012 yılında modellik kariyerinin ilk yıllarında bir fotoğrafçı tarafından cinsel tacize uğradığı konusunda kamuya açıldı. Ratajkowski, bir modelin kendi imajına sahip olmasının ne anlama geldiğini anlattığı The Cut'ta yayınlanan kişisel denemesinde bu olayı detaylandırdı.

Ratajkowski, 2012 yılında, menajerinin onu Jonathan Leder ile bir iç çamaşırı fotoğraf çekimi için ayarladığını yazdı. Çekim, Leder'in Catskills'deki evinde bir gece kalmasının beklendiği evinde gerçekleşti. O zamanlar reşit olmamasına rağmen, Leder şarap içmesi konusunda bir teklifti bulunmuş ve gecenin sonunda ona cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı. Birkaç yıl sonra - Robin Thicke'nin "Blurred Lines" müzik videosunda ve David Fincher'ın Gone Girl'de yer almasıyla ün kazandıktan sonra, fotoğrafçı 2012 çekimleri sırasında çektiği fotoğrafların bir kitabını yayınladı. Ne Ratajkowski ne de temsilcisi, Leder'ın bu görüntülerin çekildiğinden ne de orijinali dışında kullanmasına izin veren anlaşmalar imzalamamıştı.

Ratajkowski, "Emily Ratajkowski'nin nasıl tüketildiğini ve ardından kitabın bir, iki ve sonra üç kez yeniden basılmasını izledim" dedi. "Bu kitabın ne kadar ihlal edildiğini, Leder 'in rızam olmadan imajımı kâr için nasıl kullandığını ve iznim olmadan tüm bunların gerçekleştiğini tweetledim. "diye ekledi ve çıplak poz verdiği için onu fahişe olarak utandıran birkaç yorumu alıntıladı. The Cut'da durumu anlatan bir doğrulama yazısı ile iletişime geçtiğinde Leder, Ratajkowski'ye saldıran kadın düşmanı olduğu sözlerine karşılık verdi: "Kimden bahsettiğimizi biliyorsun, değil mi? Bu kadın, Treats'te çıplak olan kız! dergilerde ve o sırada Robin Thicke videosunda çıplak poz veriyordu. Birinin onun kurban olduğuna gerçekten inanmasını mı istiyorsunuz? " dedi.

Emily Ratajkowski'nin "Buying Myself Back" adlı makalesini okumak için The Cut'ı ziyaret edebilirsiniz.