Basic sevenlere : Tru Project
MODA

Basic sevenlere : Tru Project

Basic parçaların kalitesizliğinden yakınıyor, kaliteli olanlarsa cep yakıyor diyorsanız Tru Project hayatınızı kurtaracak…

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Nisan 2011

Miray Uçar/ Cafe Ruj

Bazen iyi kesimli beyaz bir tişört bulmak dünyayı kurtarmaktan daha zor olabilir. Basic parçaların kalitesizliğinden, iki yıkamadan sonra giyilmez hale gelmesinden, renklerinin solmasından şikayetçiyseniz, sizi, Amerika'da finans eğitimi aldıktan sonra bir çok ünlü markanın satın alma görevini yürüten ve en sonunda moda sevdasına yenik düşüp kendi markasını yaratan, Aysu Akagündüz ve basic ürünlerden oluşan markası Truproject'le tanıştıralım...

Bu işe nasıl girdiniz?
Üç sene moda sektöründe 'buyer' olarak çalıştım, bu süre içerisinde hep aklımda bir gün kendi giyim stilimi de yansıtan, arayıp da bulamadığım basic kıyafetler üzerine bir marka çıkarmak vardı ve Ocak 2010'da bu projeyi hayata geçirdim.

Nasıl bir marka tru., kimlere hitap ediyor?
tru. tamamen basic giyime odaklı bir marka. Amacı doğru kalıp ve kumaşlarla, sezonun trend renklerini ve modellerini buluşturmak ve koleksiyonunu her sezon yeni eklediği model ve renklerle genişletmek. Ürün basic bir ürün olunca koleksiyon da dolayısıyla sezonsuz oluyor. tru., 16'dan 60'a, kadın veya erkek, herkese hitap eden bir marka.

Koleksiyondaki basic parçaların diğer markaların basic diye sattıkları parçalardan ne farkı var?
tru. Türkiye'nin sadece basic giyim üzerine olan tek markası. tru. için basic sadece basit bir t-shirtten ibaret değil. tru.'nun basic koleksiyonunda her türlü basic ürün mevcut: %100 kotondan bisiklet yaka ve v yaka t-shirtler, sweatshirtler, etekler, taytlar, elbiseler, kaşkollar, fashion basic olarak adlandırdığım %100 viskon kumaştan t-shirtler, çevre temalı organik t-shirtler ve kanvas çantalar. Basic ürünler dolaplarımızın ve kıyafet kombinasyonlarımızın olmazsa olmazları. Kumaş kalitesi ve kalıp, dayanıklılık ve duruş için çok önemli. Piyasa da daha ucuza basic t-shirt bulmak mümkün ama bir kaç yıkamadan sonra yaka, dikiş kayıyor, rengi soluyor, uzun ömürlü olmuyor.

tru. tasarım projesinden biraz bahseder misiniz?
tru. tasarım projesi koleksiyonundaki organik t-shirt ve kanvas çantalarda her sene farklı bir çevresel tema işlenmekte.
ilk sene 'ağaç'tan yola çıkarak geliştirilen özgün temalı ürünler, farklı sektörlerdeki tasarımcıların, belirlenen temaya bakış açılarını yansıtacak şekilde hayata geçirilmekte ve sınırlı sayıda üretilmektedir.

tru.'ya internet sitesi dışında başka nerelerde rastlayabiliriz?
tru.'nun ana satış noktası websitesi: www.truproject.net. Türkiye'de her basic sever siteden sipariş verip, siparişini ertesi gün teslim alıyor. Websitesinin yanı sıra koleksiyondaki tüm ürünler tru.'nun etiler'deki showroom'unda, kadın fashion basic t-shirtler, elbiseler ve etekler Bilstore'un Nişantaşı, Kanyon ve Erenköy mağazalarından satın alınabiliyor. Satış noktalarına çok yakında başka mağazalar da eklenecek...

Son çıkan koleksiyonda ne gibi yenilikler var?
Son çıkan koleksiyon 'fashion basic' ağırlıklı bir koleksiyon. Beyaz, siyah, saks mavisi gibi renklere sezonun trend rengi cart kırmızı ve gri kahve eklendi. Yeni modeller asimetrik kesimli ve oversized t-shirtler. Ayrıca yeni etek ve elbise modellerinin yanı sıra, tru. basic'lerin yeni üyesi, rengarenk ve yumuşacık, keten ve viskon karışımı, dört mevsim kullanılabilen püsküllü kaşkollar var.
Erkek koleksiyonunda da bisiklet yaka t-shirtlere bordo, taş grisi ve lacivert melanj gibi renkler eklendi.

Ürünlerin fiyat aralığı nedir?
Basic t-shirtler 21,95-24,95 tl; atletler 19,95-49,95 tl; fashion basic t-shirtler 39,95-64,95 tl; elbiseler 67,95-84,95 tl; tayt ve etekler 24,95-47,95 tl; kaşkollar 49,95 tl, organik tasarım projesi 24,95-34,95 tl arasında.

En çok talep gören ürün hangisi?
Beyaz bisiklet yaka ve v yaka t-shirtler tabi ki kadın ve erkek ürünleri içinde, tahmin edilebildiği gibi en çok talep gören ürünler. Ama genel olarak tüm ürünler eşit ağırlıkta talep görüyor çünkü bir ürünü alıp deneyen diğer model ve renklerden de kısa süre içerisinde sipariş veriyor...
Kadın'daki 'fashion basic' ürünlerin hepsi çok ilgi görüyor, dolayısıyla kadın koleksiyonu da artık 'fashion basic' odaklı genişlemeye devam edecek.