Vahşi Trend: Piton Baskısı
MODA

Vahşi Trend: Piton Baskısı

Sezonun aynı anda hem ürkütücü hem de büyüleyici trendiyle tanışmaya hazır mısınız?

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Eylül 2011

Miray UÇAR/ CafeRuj

2011 yılının başlarında ünlü pop şarkıcısı Britney Spears, genç kızlıktan kadınlığa geçişini "I'm A Slave For You" performansıyla kutladı. Fazlasıyla seksi dansını, omuzlarına bir piton alarak sonlandıran Britney hayvan hakları savunucusu Peta'nın tepkisini çekmesinin yanı sıra, vahşi bir moda akımı da yaratmış oldu. İdollerinin üzerindeki her şeyi kendine uyarlamaya meraklı Amerikan gençliği 2001 yılını piton deseninin dönüşü olarak nitelendirdi.

Britney'in hafızalara kazınan dansından bu yana tam 10 yıl geçti. Bu arada Britney evlendi, boşandı, hamile kaldı, kafasını kazıttı, kilo aldı kilo verdi. Ve tam 10 yıl sonra Britney hala ne yapacağına karar verememişken piton deseni tüm zarafetiyle geri döndü. 2010 Kış koleksiyonunu Piton desenlerine adamış Alexander Mc Queen'den sonra Burberry, Altuzarra, Thakoon ve Pucci'de bu akımın peşinden sürüklenmekte gecikmediler. Prada ise sezonun en iddialı parçası piton çizmeleri ile son sözü söyledi.

Bu sezon her yerde olan piton trendi sadece kıyafetlerde sanıyorsanız fena halde yanılmaktasınız. Tırnaklarınıza kadar sıçrayan bu akım sizi vahşi bir ormanın içine çağırıyor. Yılan desenli manikürler sezonun olmazsa olmazlarından.

Kesinlikle denemeye değer...

Sezonun En vahşi trendi piton desenini incelemek için TIKLAYIN