Erkeklerin nefret ettiği, kadınların aşk yaşadığı stil
MODA

Erkeklerin nefret ettiği, kadınların aşk yaşadığı stil

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ocak 2012


Özlem Yılmaz Küçük

Bundan yaklaşık 15 yıl önce Aerosmith grubunun unutulmaz kliplerinin başrol oyuncusu Alicia Silverstone, yaramaz bir erkek çocuğu görünümlü maskülen stilini Oxford ayakkabılarla tamamlıyor, bir çok kişi ve trend takipçisi tarafından da bu stil kopyalanıyordu. Alicia, rol aldığı teenage okul kliplerinde bir çok genç kızın stilini belirlemiş, oxford ayakkabılarıyla okullara kadar girerek formaların tamamlayıcısı haline getirmişti.

Ancak şimdi her şey çok farklı. Yıl 2012, Oxford'lar kendini uzun zaman önce unutturmuşken, genç ya da orta yaş demeden üç yıl önce tekrar kapımızı çaldı ve baş köşeye yerleşerek, yerini gelip geçen hiçbir trende bırakmadı. Bir çok erkek tarafından itici bulunan, özellikle de kadınları yüksek, sivri ve seksi topuklu ayakkabılar içinde görmeye alışan erkekler için tam bir hayal kırıklığı olan Oxford'lar, bir çok kadının vazgeçemediği aksesuarı haline geldi. Düşünülenin, belki de düşünülmek istenenin aksine, kadınlar yalnızca kendileri için giyindiklerini, bu stili tercih edip, terk etmemekle tekrar kanıtlamış oldular.

Kadınların gözdesi bu maskülen trendin resmileşmesini sağlayan Hollywood yıldızları ise, uzun bir süre daha Oxford ayakkabılarından vazgeçmeyeceğe benziyor…