Şifalı taşlar mücevher tasarımına yansıdı
MODA

Şifalı taşlar mücevher tasarımına yansıdı

Olcay Keskin’in yeni koleksiyonu, değerli taşlarla birlikte pek çok rahatsızlığı tedavi eden şifalı taşlardan oluşuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mart 2014

Doğal ve şifalı taşları keşfeden, sağlık üzerindeki etkilerini öğrenen insanoğlu, bu taşlardan yüzyıllardır faydalanmaya devam ediyor. Mücevher sektöründe de sıkça kullanılan doğal taşlar, takan kişiye hem olumlu etki veriyor hem de bir aksesuar olarak kadınların vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor.

Olcayy Mücevher'in tasarımları arasında önemli bir yer tutan şifalı ve doğal taşlar arasında üç önemli taş ön plana çıkıyor. Tasarımcı Olcay Keskin, Ay taşı, Morganit ve Yosunlu Agat taşlarının şifalı özelliklerini keşfettikten sonra bu taşları mücevher tasarımlarında çok daha fazla kullanmaya başladığını ifade ediyor.

İsmini, ayın parıltısını yansıttığı düşüncesiyle aldığına inanılan Ay Taşı, duygusal anlamda tam bir dengeleyici özellik taşımakta. Yarı şeffaf, grimsi, beyaz ve turuncu renkte olan Ay Taşı, kişinin duygusal gerilimden kurtulmasına ve duyguların kabullenilmesine yardımcı oluyor. Ay taşı, kramplara bacak ağrılarına ve sırt ağrılarına iyi geliyor ve endişeden kurtararak duygusal dengeyi sağlıyor.

Morganit taşıyla genç kalmak, Yosunlu Agat taşı ile hamilelikte rahat etmek mümkün.. İşte mücevher tutkunlarının vaz geçemeyeceği koleksiyonun özellikleri…



Olcayy Mücevher'in tasarımları arasında Morganit taşı da önemli bir yer tutuyor. Pembeden şeftali tonlarına doğru bir renk skalasına sahip olan Morganit, empati, merhamet, sabır ve şefkati sağlıyor. Hücreleri onarıp yenileyerek gençleşmeye de katkıda bulunan Morganit taşı ile tasarlanan mücevherle, kadınların genç kalmasına da yardımcı oluyor.

Yosunlu Agat taşını, pırlanta ve vatoz derisi ile birleştiren tasarımlarıyla mücevher tutkunlarına çok farklı ürünler sunan Olcay Keskin, özellikle hamile ve yeni doğum yapmış kadınlara bu taşı tavsiye ediyor. Dokunduğu yere sıcaklık hissi vererek gerginliği azaltıcı özelliği bulunan Yosunlu Agat taşı, ağrıları gidermek için kullanılmakta.

Ağrıyan bölgelerin üzerine koyulduğunda ağı kesici bir etki yapıyor. Anne ve bebeğin sağlığı için faydalı olduğu bilinen Agat taşının, aynı zamanda cilt hastalıklarında da etkili olduğu ifade edilmekte. Canlılık veren enerjisiyle lohusa kadınların sıkıntılı dönemlerinde olumsuzluklardan etkilenmemeleri için Yosunlu Agat taşı kullanmaları çok eskiden günümüze uzanan bir tavsiye olmaya devam ediyor.