Çağla Şikel ile gardırobu, aile ve sosyal yaşamı üzerine her şey
MODA

Çağla Şikel ile gardırobu, aile ve sosyal yaşamı üzerine her şey

“Kimsenin tanımayacağı ya da gazetecilerin olmadığı bir yerde gerçek bir meditasyon olabilir”

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Aralık 2014






Özlem Yılmaz Küçük / ozlem.yilmaz@sabah.com.tr

Dolabınızın vazgeçilmez 5 stil elemanı nedir?

Çağla Şikel: Siyah ve beyaz olmak üzere, V yakalı tişörtler. Deri ceketler, yüksek topuklu bootie'ler, dizüstü botlar, skinny jeanler ve paltolar.

Peki, 2015 trendlerinden kombinasyonlarınızla yorumlayacağınız parçalar neler?

Çağla Şikel: Bu sezon severek üzerimde taşıyacağım trendler arasında western stili var. Yine militer var. Ama bu sene artık her şey püsküllendi. Botlar, çantalar püsküllendi. Kemerler, sırf püskülden. Mesela püsküllü etekler, bu sene çok dikkatimi çekiyor. Aslında çok da püskül püskül olmayı sevmiyorum ama bazı dokularda, tek bir parça olarak kullanmayı seviyorum.

Bildiğim kadarıyla, takılar vazgeçilmez sizin için…

Çağla Şikel: Benim için takılar her dönem ön planda. Çok seviyorum. Benim için modası hiç bir zaman geçmeyecek olmayacak bir şey.

Peki, günlük bakımınızı nasıl yapıyorsunuz? Mesela sabah uyandınız, güne nasıl başlıyorsunuz?

Çağla Şikel: Sabah önce yüzümü yıkıyorum, sonra mutlaka tonikle temizliyorum. Cilt gözeneklerini açıcı iğneli bir roll'u yüzümde çok hafif gezdiriyorum. Sonra üzerine c vitamini kullanıyorum. Ve nemlendirici sürüyorum. Ayrıca gözaltıma kullandığım, biri serum diğeri krem olmak üzere iki gözaltı kremimi karıştırıp uyguluyorum. Dişimi fırçalayıp, çıkıyorum. Akşam da aynı temizlik ve bakımı yapıyorum. Bu sefer gece yoğun serum olanını kullanıyorum. Cildin en çok ihtiyacı olan şey temizlik. Temiz bir cilt, kullandığımız ürünlere iyi emilim sağlayabiliyor. Aksi takdirde hiçbir işe yaramıyor. Bol bol su içiyorum ve spor yapıyorum.

Hangi sporları yapıyorsunuz?

Çağla Şikel: Haftada 3 gün spor yapıyorum. Kimi zaman sadece 3 günü tenis olabiliyor. Ya da aynı gün içinde, 2 saatimi ayırıp, yarım saat jimnastik yapıp, ağırlık çalışıp, ip atlayıp üzerine bir saat tenis oynuyorum. Çok önemli bir şey olmadığı sürece bu 3 günlük spor değişmez. Ayrıca haftada bir gün yoga, nefes terapisi ve meditasyon yapıyorum.

Muhtemelen çocuklar da sizi formda tutuyordur…

Çağla Şikel: Sabah çok erken kalkıyorum ve tüm bu saydıklarımı 12'ye kadar bitiriyorum. Onlar uyanana ya da okuldan gelene kadar diğer tüm işlerimi bitirmeye çalışıyorum. 16:00'ya kadar, bakımsa bakıma, alışverişse alışverişe gidiyorum. Sonrasında büyün vaktimi onlar yatana kadar beraber geçiriyorum.

Boş vakitlerde gitmeyi en çok tercih ettiğiniz etkinlikler neler oluyor?

Çağla Şikel: Tarzan, Arı Maya, Karlar Ülkesi gibi filmler… Biliyorsun, bizim artık izleyebileceğimiz filmler onlar. Ayrıca çocuklar için oyun atölyeleri gibi aktiviteler olabiliyor. Benim uygunluğum değil, onların ne istediği önemli oluyor bu boş vakitlerde. Bazen hafta sonları istisna bir iş alabiliyorum, ama genelde zamanı çocuklara ayırmaya çalışıyorum.

Peki, tatil mekanlarında daha çok nereleri tercih ediyorsunuz?

Çağla Şikel: Kış tatiline, pek tatil demiyorum ben. Eziyet diyorum. Londra'ya gitmeyi çok seviyorum. Çünkü sabahın köründe, dükkanlar açılmadan kalkıyorum, yürüyüş yapıyorum, kahvemi içiyorum, sonra müthiş bir keyifle bütün gün sokaklarda geziyorum. Sokakta yemeğimi yiyorum, oturuyorum, saatlerce kendimi dinliyorum. Bütün mağazalar kapanana kadar koşturuyorum oradan oraya. Tabii biraz yorucu oluyor. Çünkü sadece iki günüm oluyor. Hafta içi çalıştığım için sadece cumartesi günümü ve pazar da yarım günümü ayırabiliyorum bu mini tatil için. Yazın, Çeşme, Bodrum seviyorum. Ama kafamı dinleyebilmem için hakikaten çocuklarımdan uzak olmam gerekiyor. Çünkü çocuklarımla beraberken, hem yoruluyorum hem çok mutlu oluyorum. Ya mutluluğu tercih edeceğim ya da bazen sessizliği. Sessizliği tercih ettiğim dönem bu yıl hiç olmadı mesela. Yapıştık birbirimize. Bazen, tek başıma gideyim, şöyle şezlongta bomboş durayım istiyorum. Ama bak iki gün, sonra sıkılırım. O iki güne bazen öyle çok ihtiyacın oluyor ki. Kimsenin tanımayacağı ya da gazetecilerin olmadığı bir yerde gerçek bir meditasyon olabilir.

En sevdiğiniz Türk, yabancı modacılar kimler?

Çağla Şikel: Artık yabancı modacı saymıyorum. Çok saydım ve çok gereksiz buluyorum artık. Yabancı modacılardan benim de çok beğendiğim isimler var ama bizim modacılarımız da en az onlar kadar başarılı. Türk modacılarının artık yabancı modacılardan çok da farkının kaldığını düşünmüyorum. Keza zaten bizim modacılarımız yurt dışında çok büyük starları giydiriyor. Bu da çok büyük bir başarıdır. Şimdi tek bir isim maalesef veremiyorum, çünkü içlerinde gerçekten çok beğendiğim en az 7, 8 tasarımcı ve aynı zamanda arkadaşım olan kişiler var. Belki şuanda 20-25'iyle beraber çalıştığım için kimseyi üzmek, ayıp etmek istemem o yüzden saymayacağım.

Peki, yeni projeler var mı?

Çağla Şikel: Şu anda yok. Zaten böyle bir proje değerlendirme aşaması için sabah programıma devam etmemem gerekiyor. Aksi halde çocuklarıma vakit ayıramam. Ama tabii ki bu durumu etkilemeyecek şeyler olursa düşünebilirim. Şuanda tamamen sabah programına kanalize olmuş durumdayız. Bütün enerjimizi, en güzel halimizi sabah programı için kullanıyoruz.