Didem Soydan’la gardırobu, günlük bakım ve yaşamı üzerine her şey!
MODA

Didem Soydan’la gardırobu, günlük bakım ve yaşamı üzerine her şey!

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Aralık 2014


Roportaj / Özlem Yılmaz Küçük / ozlem.yilmaz@sabah.com.tr

CafeRUJ olarak stilini ve yürüyüşünü en beğendiğimiz modellerden birisin. Bu duruşunu neye borçlusun?

Sizin zevkinize borçluyum diyebilirim. Ve işimi yapmaya çalışıyorum. Tek derdim o. Beğeniyorsanız ne mutlu bana.

Peki, yaptığın bir spor var mı? Ya da işinle alakalı her hangi bir eğitim?

Hemen hemen haftada dört gün işim gereği spor yapıyorum. Biraz çeşitli sporlar oluyor.
Yıllardır spor yaptığım için aynı spor konusundan sıkılabiliyorsun. O yüzden arada cardio, arada fitness, arada pilates karışık gidiyorum.



Peki, dolabında beş vazgeçilmez stil elemanı nedir?

Çok renkli bir gardırobum yok. Yani en renkli olduğum halim bugün diyebiliriz. Ve hatta bugün bana çok fazla geldi üzerimdekiler. Genelde siyah, gri ve krem tonları hakim dolabımda. Çok fazla ceketim var. Deri ceketten, kumaş cekete kadar çok sayılar. Her şeyi ceketle kombinliyorum neredeyse. Ceketler vazgeçilmez, siyah elbiseler vazgeçilmez ve botlarımdan hiç vazgeçmedim. Hemen hemen her yerde kullanıyorum. Gece gayet şık bir yerde bile kullanıyorum botlarımı. Ayrıca tişörtler hakim günlük hayatımda. Makyaj malzemelerini gardıroba dahil edebilir miyiz? Ederiz herhalde.

Günlük cilt bakımından bahseder misin?

Genellikle ayakkabı, çanta tutkunluğu vardır ya kadınlarda, ben de cilt bakımı tutkunuyum. En fazla zaman harcadığım şey. 3, 4 spesifik markam var. Hepsi de eczanelerde satılıyor. Genelde organik bazlı olanları kullanıyorum. Yani biraz ilaç gibi kullanıyorum ürünleri.

Gece dışarıya çıktığında daha çok ne tür makyaj ve kıyafetleri tercih ediyorsun?

Gündüz ya da gece değişmez, kırmızı ruj mutlaka kullanırım. Rimel de öyle. Kapatıcı çok kullandığımı söyleyemem. Yani gündüz bir görüşmem varsa, bazen kapatıcıya ihtiyaç duyuyorum. O da genelde burun kenarlarımdaki kızarıklıkları kapatmak için oluyor. Zaten işte çok yoğun makyaja maruz kalıyoruz. Bu nedenle, günlük hayatta çok fazla makyaj yapmıyorum. Ama rimel ve ruj her daim kullanırım.

Peki, modellik dahilinde ve haricinde yeni projeler var mı?

Modellik dışındaki projelerin hiçbiriyle ilgilenmiyorum. İlgilenmemek için de elimden geleni yapıyorum. Son seçeneğim olsun. İlerletmek ve devamını getirmek adına, işimle ilgili çok fazla şey yapıyorum. Yurt dışıyla bir anlaşma yapmak üzereyim. Hatta buradan çıkıp, o anlaşmayı yapmaya gideceğim. Yaptığımızda da duyuracağız zaten. İtalya'da bir modellik ajansı. Menajerim 2 aydır portfolyolarımla gidip geliyor. Onlar da sonunda kabul ettiler. Berlin'de de bir tane ajans var. Ancak henüz anlaşma yapmadık.

Peki, en çok takip ettiğin kadın siteleri ya da kadın dergileri neler?

İsim verebiliyor muyuz?

İsim verebilirsin tabii…

Cafe Ruj var, sizin zaten. Kardeşim takip ediyordu aslında. İlk önce ondan gördüm ve ben de takip etmeye başladım. Yurt dışındaki bütün dergileri ve blogları işimle ilgili olduğu için takip ediyorum.