Holistik Stil
MODA

Holistik Stil

Stil danışmanlığını sadece gardırop detoksuyla sınırlamadan bütünsel olarak ele alan Dilara Yolcuoğlu’dan aldığımız tüyolar

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Kasım 2017

Eylem Şimşek

Yaptığınız iş neleri içeriyor?

Aslında işim tam olarak kişinin bütün çehresini kendisine tanıtmak. Bu bağlamda stil danışmanlığı, yüz analizi (Örneğin kişiye en uygun kaş, kirpik) ve kullanması gereken ideal protez tırnak gibi konularda danışmanlık veriyorum.

Stil sahibi bir duruş için sizce ne gibi kriterler göz önünde bulundurulmalı?

Gülümsemek çok önemli, tarz aracılığıyla fark oluşturacaksınız fakat etrafa saçtığınız ışık çok önemli. Bunun dışında yanlış bir kaş tarzı negatif bir algı yaratabilir. Ayrıca kısa ya da uzun fark etmez saçlar en büyük silahınız. Yürüyüşünüzle özgüveninizin yüksek olduğunu belli etmeli, konuşmanız, bakışınız ve hareketlerinizle gücünüzü desteklemelisiniz.

Stil anlayışınızın değişmeyen prensipleri neler?

Aslında pek çok farklı stili bir arada taşıyorum diyebilirim ama beni sıklıkla siyah ve beyazlar içerisinde görebilirsiniz. Aslında iş doğallıkta bitiyor; o nedenle genelde sade ve rahat parçalar tercih ediyorum.

Kişisel stilinden ilham aldığınız kadınlar kimler?

Nina Garcia'yı çok beğeniyorum.

Gardırobunuza hangi kıstaslar doğrultusunda yeni bir parça ekliyorsunuz?

Siyah bir elbise her kadının dolabında bulunması gereken en önemli parçalardan biridir. Diğer klasiklerse beyaz gömlekler ve jean pantolonlar. Sizi hem spor hem şık gösterebilecek özellikte, topuklu bir ayakkabı da bir kadının olmazsa olmazıdır.

Dolap detoksunda dikkat edilmesi gereken püf noktaları neler?

Kadınlar, zamanlarının büyük bir kısmında kıyafetlerinin sadece yüzde 20'sini giyiyor. Tüm gardırobu hemen boşaltmak ve bu işi bir günde bitirmek zorunda değilsiniz; fakat her defasında tüm kıyafetlerinizi görebileceğiniz şekilde hareket etmelisiniz. Böylece muhtemel kombinleri gözden geçirebilir, gardırobun derinliklerinde kaybolanları bulabilirsiniz. Tüm kıyafetlerinize bakarken kendinize şu soruları sorun: Bu giysiyi geçen yıl giydim mi? Hala bedenime uygun mu? Giydiğimde beni iyi hissettiriyor mu? Verdiğiniz cevaba göre kıyafetlerinize veda edebilirsiniz.

Gardırobu gereksiz kıyafetlerden arındırırken önce neler öp planda tutulmalı?

Kıyafetlerinizi ayırırken ya da düzenlerken organize olmanız gerekiyor. Verebileceğim en önemli tavsiye kıyafeti asmanız ve onları görüş hizanızda sıralamanız. Bu şekilde seçmeniz daha sağlıklı olur. Bir de hayat tarzınızı dikkate almalısınız; kıyafetleriniz hayatınıza adapte olamıyorsa büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.