Les Benjamins'den antik koleksiyon
MODA

Les Benjamins'den antik koleksiyon

Les Benjamins Sonbahar-Kış 2018/19 Koleksiyonu “Antik bir Şehir Siluetinin Uyandırdıkları” temasıyla tanıtıldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ocak 2018

İstanbul merkezli sokak giyimi markası Les Benjamins, antik gökdelenlerin güçlü çağrışımlarının kullanıldığı Sonbahar-Kış 2018/19 koleksiyonunu tanıttı. Geometrik, cesur ve minimal stillerde tarihi mimariler ideal kent sembolleri olarak şekilleniyor.

Kentin gece silueti güzelliğiyle göz alıyor. Aztekler'in Meksika ve Orta Amerika'daki Mezoamerikan piramitleri ve Mısır'daki Gize ve Keops piramitleri gibi devasa törensel yapılara saygı duruşunda bulunan sokak giyimi tasarımları, muhteşem ve nefes kesici ufukları kucaklıyor. Antik ve modern unsurların buluştuğu grafik baskılar, reflektif desenler ve detaylarda yeni denemeler lureks gibi kumaşlara uygulanarak şehir siluetlerine odaklanılıyor.

Markanın kurucusu, tasarımcı Bünyamin Aydın, yapıların mimarilerini favori stillerinde uyguluyor. Yeni koleksiyonu sergilemek üzere bu yıl Floransa'da gerçekleşen Pitti Uomo Erkek Moda Haftası'na tüm dünyadan özel davetli olarak seçilen iki markadan biri olan Les Benjamins, hikayeleri farklı şekillerde anlatmasıyla tanınıyor, cesur dokuları ve desenleri kullanarak kültürlerin tarihini ve bugününü buluşturuyor.

Her koleksiyonu bir yaratım yolculuğunun zirvesi olan Les Benjamins'in "Ancient Skyscraper" koleksiyonu antik bir şehrin siluetine gizem, mizah ve hava unsurları ve siyah, beyaz, lacivert, indigo ve gri tonlarla hayat veriyor. Bir sokak giyimi markasının ötesine geçen Les Benjamins, dünyaya bakış açılarımıza farklı yorumlar getiren kültürel etkileri temsil ediyor.

Les Benjamins markasının kurucusu ve tasarımcısı Bünyamin Aydın bir süre önce Esquire tarafından "Orta Doğuda Yılın Tasarımcısı" ödülüne layık görülmüştü.

Show'da PUMA'nın ikonik modeli TSUGI modeller tarafından giyilmesi 2019 yılı Puma x Les Benjamins iş birliğinin habercisi oluyor.