70'lere bir geçit
MODA

70'lere bir geçit

Markalarına Antik Mısır’da lotus çiçeği olarak da anılan Nenuphar ismini veren Burcu Erçil ve İpek Erçil Ertan kardeşlerin sezona katkısı; rahat, özgür ve ışıltılı 70’lere gönderme yapan tasarımlar.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Mayıs 2018

Geçtiğimiz yılın ilk aylarında, iki kız kardeşin farklı hayat tecrübelerini birleştirmeye karar vermesiyle atılmış Nenuphar'ın temelleri. Markanın ismi, bulanık sularda açan lotus çiçeği gibi yeniden doğuş ve aydınlanmayı temsil ediyor. Genç tasarımcılar, doğanın bir parçası olan insanın da hayat yolculuğunda, zorlu dönemeçlerden geçse de, sonunda mutlaka tabiat mucizesi bir güzellikle ödüllendirileceğini düşünüyorlar.

Milano'da Istituto Marangoni'de moda tasarımı eğitimi alan ve Istituto Europeo di Design'da moda editörlüğü üzerine master yapan İpek Erçil Ertan, kariyerinin ilk yıllarında editör ve satın alma sorumlusu olarak çalışmış. Ortağı Burcu Erçil ise İngiltere'de işletme master'ının ardından aile şirketinde kurumsal hayata başlamış. Hâlâ şirketin kozmetik departmanında görevine devam eden Burcu, Nenuphar ile modaya olan tutkusunu tasarıma dönüştürme fırsatı yakaladığını söylüyor. İki kardeşin edindikleri tecrübelerin birbirini tamamlaması, keyifli bir işbirliğinin doğmasını sağlamış. Zamansız, rahat modeller sunan Nenuphar İlkbahar/ Yaz 2018 koleksiyonu ilhamını gün batımından alıyor. Vücudu özgür bırakan, akıcı ve yumuşak kumaşların kullanıldığı koleksiyonun anahtar parçaları ise verev kesimli ince askılı elbiseler, şeffaf gökkuşağı renklerinde minimal organze ceketler ve yırtmaçlı saten etekler.