Ünlü işbirlikleri ve hayal kırıklığı!
MODA

Ünlü işbirlikleri ve hayal kırıklığı!

Markalar ile ünlü isimlerin işbirlikleri sürekli gündemde. Ama bazen dünyanın en ünlü ismi de olsa başarısızlık öyküsü yaşanabiliyor. İşte markalar ile starların büyük umutlarla giriştikleri ama tarihe gömülen hayal kırıklığı öyküleri...

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Haziran 2018

Bu hafta moda dünyasında üç önemli işbirliği çok konuşuldu. Bunlardan birincisi şarkıcı Dua Lipa'nın Nyden markası için hazırladığı kapsül koleksiyondu. Diğeri Reebok'ın rapçi Future ile yaptığı işbirliği oldu. Üçüncüsü ise ünlü basketbol oyuncusu LeBron James, tasarımcı John Elliott ve Nike'ın yeni bir basketbol ayakkabısı için güçlerini birleştirmesi haberiydi.

Bu haberlerle birlikte tabii ki tüm dünya basını her geçen gün daha da geniş yer kaplayan işbirlikleri konusunu masaya yatırdı. Forbes dergisi "Ünlü işbirlikleri yaklaşık 50 milyar dolarlık dev bir sektör haline geldi. Birçok lüks markasının tasarımlarını özellikle genç nesle ulaştırmak için en çok takip ettiği yöntem. Ancak yaptıkları işlerle dünya çapında üne kavuşan her ismin işbirliklerinin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını, her zaman ismin satmadığını da hep beraber gördük" yorumunda bulundu.

Biz de bundan yola çıkarak her biri dünya çapında marka olan isimlerin işbirliklerinin hatta kendi isimleriyle çıkardıkları bazı markaların nasıl sert eleştirilerle tarihe gömüldüğüne bakalım istedik:

KANYE WEST / Markası battı

Evet hep bir ağızdan hepinizin "Yeezy'ler yok satıyor" dediğinizi duyar gibiyim. Ancak her şey her zaman da Kanye West'in istediği gibi gitmemiş. West'in Fransız A.P.C markası ile yaptığı işbirliği aşırı pahalı bulunmasının ardından kısa süre içinde iptal edilmiş.

NATALIE PORTMAN / Oscar almaktan zor

Oscar'lı ünlü oyuncunun da bir dönem marka işbirliğine imza atmış olduğunu biliyor muydunuz? Te Casan markası için iddialı bir çanta ayakkabı koleksiyonu hazırlayan Portman ne yazık ki beklenen minimum satış rakamını bile sağlamayı başaramadı. Firma bir daha Portman ile koleksiyon hazırlamadı.

BEYONCE / Annesiyle ortak olunca...

Müzik dünyasının kraliçesi Beyonce'nin modaya el atıp da başarısız olacağı kimin aklına gelirdi. Beyonce'nin 2005 yılında annesi Tina Knowless ile birlikte kurduğu House of Dereon markasından pek de kimse haberdar değil. "Kendisi bile giymiyor" diyerek moda eleştirmenleri tarafından topa tutulan marka hiçbir başarı elde edemediği için kuruluşundan kısa süre sonra kapatıldı.

JENNIFER LOPEZ / Koleksiyonu topa tutuldu

Bu sezon Guess markasının yüzü olan hatta marka için tasarım yapan Jennifer Lopez bundan önce Kohl's marketler zinciri için ulaşılabilir tasarımlar hazırlamıştı. Sweetface ismini verdiği koleksiyon o kadar beğenilmemişti ki günlerce moda dergilerinde "Hem basit hem de çok pahalı" yorumları yazılmıştı. Bunun ardından da Kohl's işbirliğini yenilemeyeceğini açıklamıştı.

AVRIL LAVIGNE / Büyük hayal kırıklığı

Rock şarkıcısının Kohl's için hazırladığı iddialı koleksiyon oldukça iddialıydı. Ancak satışların kötü gitmesinden sonra Lavigne ile yapılan anlaşma iptal edildi.

SARAH JESSICA PARKER / Şirket iflas etti

Steve&Barry mağazaları için Bitten ismiyle bir koleksiyon hazırlayan Parker'ın satışları beklenenin çok altında kaldı. Hatta kötü giden satışların firmanın iflasında etkili olduğu iddia edildi.

İdil Demirel