2018 yazının 12 şifresi
MODA

2018 yazının 12 şifresi

Yaz sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Peki ama bu günlerde gardırobumuza muhakkak eklememiz gereken parçalar neler? İşte 2018 yazının olmazsa olmaz parçaları

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Temmuz 2018

1- KIRMIZI VE ÇİÇEKLİ ELBİSE
2018 yazı dendiğinde bundan yıllar sonra bile bu yazı kırmızı ve çiçekli elbiselerle hatırlayacağız. Hem modaevleri hem de zincir moda markaları sayısız kırmızı elbise modeliyle kalplerimizi çoktan çaldı.

2- İDDİALI KÜPELER
Bir kıyafetin bütün haline gelmesini sağlayan şey kesinlikle aksesuarlardır. Küpe de bu yazın en olmazsa olmaz aksesuarı.

3- SAÇ BANTLARI
Görünüşünüze daha sıcak ve kadınsı bir hava katmanızı sağlayan rengarenk saç bantları olmadan dışarı çıkmayın.

4- HASIR ŞAPKALAR
Yazın plajda kullanmaya alışık olduğumuz hasır şapka modelleri çoktan şehre indi. Birbirinden farklı modeldeki bu şapkalar havanıza hava katmanızı sağlıyor.

5- SANDALETLER
Kahverengi tonlarındaki sandaletler bu sezon yeniden ilgi alanımıza girdi. Bunun da en büyük nedeni rengarenk uzun elbise ve etekler... Bu sandaletlerle emin olun kombinlerinizde hata yapmanız mümkün değil.

6- HASIR VE ÖRGÜ ÇANTALAR
Bu yaz hasır, örgü, rafya çantalara doymuş olmalıyız. Elde taşınan sevimli bir hasır çanta almadan bu yazı bitirmeyin derim.

7- DOĞAL TOPRAK TONLARI
Yeniden toprak tonlarının ön plana çıktığı bir sezon yaşıyoruz. Bu sayede hem parlak renkleri, hem daha önceki sezonlardan dolabımızda bulunan fosfor renkleri hem de etnik parçaları kombinlememiz çok daha kolay.

8- MİNİ ÇANTALAR
Bu kadar bol desenin, rengin olduğu bir yazın tabii ki en uyumlusu da elbisenizin önüne geçmeyecek ondan bir parça gibi görünecek mini çantalar.

9- ÖRGÜLER
Tığ işleri ve örgüler kesinlikle bu yazın en vazgeçilmezleri arasında. Tığ işleriyle zenginleştirilmiş mayo ve bikiniler geçtiğimiz yaz olduğu gibi bu yazın da favorileri arasında. Bir de buna tığ işi elbiseleri, etek ve bluzları da ekleyin...

10- KUMAŞ KEMERLER
Bol, salaş kesimlerin bu kadar yoğun olarak kullanıldığı sezonlarda doğal olarak kemerler önplana çıkar. Bu sezon birçok modaevi kumaş kemerleri yeniden hayatımıza soktu. Bir kurdela bağlayarak oldukça hareketli desenleri olan bir elbiseyi bile sadeleştirmek ve zarif bir havaya büründürmek çok kolay.

11- BOHEM BEYAZ ELBİSE
Bu yazın olmazsa olmazlarından biri kesinlikle beyaz doğal kumaşlardan yapılmış, diz altında bohem esintiler taşıyan bir beyaz elbise.

12- TERLİKLERİN HER RENGİ
Terliklerin her rengi, her türü her modeli çok ama çok moda. Logolular, taşlarla süslü olanlar, püsküllerle zenginleştirilen yani aklınıza gelebilecek her tür terlik bu sezon çok ama çok moda.

İdil Demirel