Monaco Boat Services'te yıldızların yatı
MODA

Monaco Boat Services'te yıldızların yatı

Uluslararası jet-setin gözbebeği Riva yatlar ve onlara ulaşabileceğiniz tek adres olan Monaco Boat Services, üç asırdır İtalyan dolce vita yaşamın sembolü olmayı sürdürüyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Temmuz 2018

Çimen Uzsoy G.

Gözlerinizi kapatıp, düşünebileceğiniz en dolce vita tabloyu hayal etmenizi istesek, zihninizde muhtemelen şöyle bir şey canlanır: Pırıl pırıl bir yaz günü, yatınızla Monaco'nun derin mavi sularında usulca yol alırken saçlarınız rüzgarda uçuşuyor… Bu Hollywood-vari tablonun temelinde, tatlı hayatı benimsemiş Sophia Lauren, Brigitte Bardot ve Sean Connery gibi 1950'ler yıldızlarının hepsinin meşhur Riva yatlara sahip olması yatıyor. 1842'den beri denizcilik kültürüne stil ve estetik tasarımlarıyla yön veren Riva ailesi, sanat dünyasının yanı sıra Monaco Prensliği ile de sıkı dostluk içinde.

Carlo Riva, bizzat tasarladığı, markanın gelmiş geçmiş en ikonik modeli olan Aquarama'yı Monaco Prensesi Grace'e düğün hediyesi olarak sunmuştu. Ahşap kaplamaları ve turkuaz rengi detaylarıyla kolayca ayırt edilebilen model, ünlü sahiplerinin aksine yıllar geçse de güzelliğinden ve çekiciliğinden hiçbir şey kaybetmedi ve bugün hâlâ yat tutkunlarının favorileri arasında yer alıyor.

Riva yatların Fransa ve Monaco'daki tek satış kanalı olan Monaco Boat Services, aynı zamanda bakım hizmetleri ile günlük ve haftalık charter servisi de sunuyor. Monaco dışında Cannes ve Saint Tropez'de de ofisleri bulunan MBS, film dünyasıyla dostluk geleneğini bozmayarak Cannes Film Festivali döneminde yıldız akınına uğruyor. Bu dönemde denizin ortasında bir yıldıza rastlama olasılığınız, yılın herhangi bir döneminde Hollywood Bulvarı'nda rastlamanızdan çok daha yüksek.

Monaco Boat Services'ın uzun yıllardır dahil olduğu pek çok kültürel proje ve etkinlik de bulunuyor ki, bunların en önemlisi Haziran sonunda 13. kez düzenlenen Riva Trophy. Monaco'dan Saint Tropez'ye uzanan ve yat yarışları, gastronomi, eğlence ve lüks içeren iki günlük etkinliğe tüm dünyadan Riva sahipleri katılıyor.