Racil Chalhoub'un smokin macerası
MODA

Racil Chalhoub'un smokin macerası

Lübnanlı tasarımcı Racil Chalhoub, 2015’te Londra’da kurduğu markası Racil’de smokini baştan yaratıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ağustos 2018

Çimen Uzsoy G.

Yakın zamana kadar koyu renklere ve ofise mahkum edilmiş ceket-pantolon takım altın çağını yaşıyor. Gündüz her yere giydiğimiz rengarenk keten takımlar, saatler ilerleyip ortam şıklaştıkça yerini smokine bırakırken; Yves Saint Laurent'ın şaheserini çağdaş bir yorumla güncelleyen Racil de hayran kitlesini genişletiyor. Markanın Beyrut, Paris ve Londra kültürlerinden etkiler taşıyan tasarımları, aynı anda zarif, seksi ve cool görünmenin anahtarı.

Smokine olan ilginiz nasıl başladı?
Her kıyafetin üzerine giyebileceğim iyi bir siyah blazere duyduğum tutkuyla başladı. Halihazırda pek çok blazere sahiptim ve bir yenisini ararken, smokin ceketinin harika olacağını düşündüm. Ardından da takımlar geldi. Tam olarak aradığımı bulamadığımda ise kendim tasarlamaya karar verdim.

Size en çok neler ilham verir?
Başta erkek gardırobu olmak üzere ilhamı her yerde bulabiliyorum, bazen bir demet çiçek bile renk paletimi belirleyebiliyor. Bir de 20'ler ve 70'lerin filmlerini çok seviyorum.

Beyrut'ta doğup Paris'te büyüdünüz ve şu an Londra'da yaşıyorsunuz. Bu farklı şehir ve kültürler işlerinize nasıl yansıyor?
Bu muhteşem şehirlerde yaşamış olmanın beni bugün olduğum kişi yaptığına inanıyorum; farklı kültürlerin ve kendi zarafet algımın bir harmanıyım. İş etiğimi Lübnan kültürüne, kadın silueti ve tavrının nasıl olması gerektiğine dair vizyonumu Paris'e borçluyum. Londra ise bana yaratma özgürlüğü ve kutunun dışında düşünme yetisi kazandırdı.

En çok hangi malzemelerle çalışmayı seviyorsunuz?
Erkek takım elbiselerinde kullanılan tüm malzemeleri kullanmayı seviyorum ama son zamanlarda epey ipek de kullandım, çok severim. Kumaşa dokunduğunuzda size iyi hissettirmesi gerekir.

İlham perileriniz var mı?
Annem, Bianca Jagger, Iris Apfel, Rita Hayworth gibi gerçek kadınların yanı sıra Scarface'teki Michelle Pfeiffer'ı da sayabilirim.

Bir kadını 'iyi giyimli' kılan nedir sizce?
İyi giyimli bir kadın olmak için bedeninizi çok iyi tanımalı ve size neyin yakıştığını bilmelisiniz. Çekici görünmede tavır ve zarafet en önemli unsurlar. Bir kadın her zaman kendine güvenmeli, giydikleri ise bu duruşu tamamlamalı ve ona özgün bir hava katmalı.

Smokinle başladınız, şimdi elbise ve kimonolarınız da var. Koleksiyonu genişletmeyi planlıyor musunuz?
Markamın DNA'sı her zaman smokin olacak; her sezon onu yeniden yaratmayı seviyorum. Yeni koleksiyona, Racil kadınının ceketini dolaba asmak istediği gecelerde giyebileceği elbiseler de ekledik. Amaç, müşterilerimize çabasızca güzel bir görünüm yakalayabilmeleri için gereken tüm parçaları sunmak.

Tasarımcı kimliğinizi bir kenara bırakırsak, siz kimsiniz?
Ben bir kız evladım, kız kardeşim, teyzeyim ve iyi bir dostum. Biraz maceracı ve bohemim. Londralıyım, bir modaseverim ve tutkulu, umutsuz bir romantiğim.