Ve Louboutin ayakabıyı yarattı
MODA

Ve Louboutin ayakabıyı yarattı

Loubi in Progress koleksiyonu ile Christian Louboutin'in atölyesinde sezonlar arası bir yolculuk

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Ekim 2018

Fantastik öykülerin olmazsa olmazı görünmezlik iksirine bir gün sahip olsanız nerelere gizlice girerdiniz? Listenizde Christian Louboutin'in atölyesi varsa, üzerini çizebilirsiniz. Markanın Sonbahar/Kış 2018/19 sezonu için hazırladığı Loubi in Progress koleksiyonu, atölyenin kapılarını aralayarak arzu nesnesi ayakkabı ve çantaların yaratım sürecini gözler önüne seriyor. Stiletto, babet, sneaker, bot ve çantalarda, normalde son hallerinde görülmeyen konstrüksiyon kanvası, mantar ve metal gibi ham malzemeler ön planda. Pek çok modele uyarlanan Loubi Kraft/PVC serisinde, markanın kutularında ve alışveriş çantalarında kullandığı meşhur kraft kağıdı ve Louboutin kırmızısı PVC içinde sergileniyor. Atölyenin olmazsa olmaz malzemelerinden mezura ise Metrisandal sandaletlerin üzerinde son derece zarif bir biçimde kendini gösteriyor.

3 SORUDA LOUBİ İN PROGRESS

Koleksiyonun hikayesi nedir?
Christian Louboutin: Loubi in Progress fikri, İlkbahar/Yaz 1999 koleksiyonu için yarattığım Trash Mule adlı terlikten geldi aklıma. Ancak tasarımların arka planını gösterme düşüncesi zaten hep vardı. Trash Mule, bir kadının yaşadığı günden kalma izlerin PVC katmanı altına hapsedildiği, o kadının hayatının perde arkasında neler olduğunu keşfetme arzusunu yansıtan bir model. Loubi in Progress koleksiyonuyla ise atölyemizin kapılarını açıp, size el işçiliği dünyamıza dalma imkanı sunuyorum. Sözünü ettiğim 'izler' yerine bu kez tasarım detaylarında stüdyonun ikonik öğelerine ya da bir ayakkabının üretilebilmesi için zorunlu olan malzemelere yer verdim.

Bahsettiğiniz malzemeler neler?
CL: Bu koleksiyon bana çok doğal geliyor çünkü modaevi kurulduğundan bu yana ayakkabı kutularımız ve alışveriş torbalarımız için kullandığımız kraft ambalaj kağıdını kolayca bulabiliyoruz. Topuklar ham, çıplak ya da sadece kırmızı Loubi deri ile kaplı. Her gün gördüğüm zanaatkarların masalarında bulunan mezura da var. Örneğin bir sandaletin bilek bandını yeniden oluşturmak için mezura kullandım.

Yaratıcı süreç nasıl ilerliyor?
CL: Her ayakkabı, her çanta ve her deri parçası farklı. Zira kraft kağıt, mümkün olan en iyi görsel sonucu elde etmek için çok hassas bir ritüele göre İtalya'daki atölyemizde zanaatkarlarımız tarafından elde işleniyor. Her kraft kağıt parçası daha sonra bir PVC katmanı ile korunuyor. Görünmeyen öğeler; bir baskı veya 'arte povera' tarzı bir nakış şeklinde ortaya çıkıyor.