İstanbul Moda Filmleri Festivali başlıyor
MODA

İstanbul Moda Filmleri Festivali başlıyor

Modayı sadece podyumlarda ve moda haftalarında takip etmenin dönemi çok geride kaldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan moda filmleri çekenler kervanına Türk tasarımcı ve markalar da katıldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Ekim 2018

Dev sinema dünyasının bambaşka bir alanı moda filmleri. Son 10 yılda da hiç olmadığı kadar popüler. Bunda moda dünyasının sosyal medyanın da etkisiyle daha fazla gündeme gelmesi de etkili. Öyle moda filmleri var ki hafızalarımıza kazındı bile çoktan. Devil Wears Prada'yı izlemeyeniniz var mı mesela? Ya da Coco Before Chanel'i?


Devil Wears Prada

Confessions of a Shopaholic üzerinden kaç makale yazıldığına bir göz atsanız inanamazsınız. 2014 yapımı Yves Saint Laurent'ı izleyip de büyük ustaya bir kez daha hayran olmamak ya da bu yıl vizyona giren Vivienne Westwood'un hayatını anlatan Westwood: Punk, Icon, Activist'i izleyip tasarımlarına bambaşka bir gözle bakmamak imkansız...


Yves Saint Laurent

Dünyanın dört bir yanındaki tasarımcılar, modaevleri ve markalar kısa metrajlı filmler, sinema filmleri ve belgeseller aracılığıyla moda destanlarını daha da geniş kitlelere yayıyor. Her geçen yıl moda dünyasındaki etkinliğini daha da artıran Türk marka ve tasarımcıları da yavaş yavaş moda filmleri konusundaki iddialarını ortaya koymaya başladı.

Bu yıl 4. kez gerçekleşecek olan İstanbul Moda Filmleri Festivali/ Fashion Film Fest Istanbul da bunun bir ispatı. 3-4 Kasım'da Zorlu PSM'de düzenlenen bu festivalde film gösterimleri, workshop'lar ve sohbetler de ücretsiz.

Yerli ve yabancı 830 filmin başvuruda bulunduğu festivalde 34 ülkeden 125 film ilk elemeyi geçti. Yedi dalda ödül dağıtacak olan festivalde verilecek ödüllerden biri de En İyi Türk Moda Filmi.Türk tasarımcıların ve markaların diğer moda film festivallerine katılmasının önünü de açan bu platform sayesinde tasarımcılar podyumlar ve moda haftaları dışında kendilerini, tasarımlarını ve ilham kaynaklarını anlatabiliyor.