Çanta taşıma şeklinden karakter analizi!
MODA

Çanta taşıma şeklinden karakter analizi!

Kış sezonunun en hit çanta modeli ve onun yeni taşıma biçimiyle karakter analizi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Şubat 2019

Beden dili uzmanlarına göre çantamızı taşıma şeklimiz öylesine yaptığımız bir seçim değil, karakter özelliğimizin bir uzantısı. Örneğin uzun saplı bir çantayı omzunuza asıp elinizle sabitleyerek taşıyorsanız, en önem verdiğiniz şey kişisel hareket özgürlüğünüz. Yine uzun saplı bir çantayı omzunuzda serbestçe hareket etmesine izin vererek taşıyorsanız, rahatlık sizin için her şeyden önce geliyor. Eğer çantanızı dirseğinizi kırıp alt kolunuzda taşıyorsanız statü ve gücünüzün altını çiziyorsunuz. Çanta sapını elinizde tutuyorsanız, profesyonel hayatta, yaptığınız işlerle öne çıkmak istiyorsunuz.

Peki çapraz asmak? İşte en can alıcı noktadayız çünkü bu şekilde taşımak kış sezonunun en trend çanta modelini yakından ilgilendiriyor: Kısa saplı omuz çantası. Bu modeli, bedenin üst kısmında kalacak şekilde çapraz takma fikri, Sonbahar-Kış 2016-17 sezonunda Prada, Proenza Schouler, Valentino ve Gucci koleksiyonlarında hayata geçti. Çapraz asılan kısa saplı çantaları sevmek için birkaç sebebimiz var aslında. Bunlardan ilki bu tip çantaların gerçek bir aksesuar işlevi görmesi.

Tabii bu saplar sayesinde gerçekleşiyor. Mesela Gucci'nin GG Marmont çantası Chanel'vari zarafetini gold zincir sapına borçlu. Gucci Dionysus çantanın alametifarikası ise hem sportif çizgiye hem de marin temasına sahip kırmızı lacivert sapı. Valentino'nun kısa saplı omuz çantalarının sapları klasik bir siluete etnik hava katma görevini üstleniyor. Proenza Schouler imzalı Hava Bag'in içinden deri örgüler geçen metal sapları post modern bir kolyeyi andırıyor.

Hatta bu modeli markanın kreatif duo'ları Jack McCollough ve Lazaro Hernandez şöyle açıklıyor; "Düğümler ve metaller kullanmak hem garip oldu hem de ciddiyet kattı. Çanta takmanın bu yeni versiyonunu biz çok sevdik. Ama uygulaması zor." Aslında o kadar da zor değil. Bakınız bu fotoğrafta kapitone oversize Prada montun üzerine çapraz asarak kullandığım Prada Pionnière Bag. Pionnière Bag ile hareket kabiliyetiniz gayet yüksek çünkü sapını uzatılabiliyorsunuz. Hatta bu sayede kışın sıkça başvuracağımız pofuduk montların üzerinde de kullanılabilir. Derisi yumuşak, hafif ve kenarlarındaki minimal gold metal halkalar çok şık. Çapraz asma şekline dönecek olursak; istediğiniz zaman ellerinizi cebinize sokabileceğinizi, islediğinizde iki elinizi kullanarak bir şeyler taşıyabileceğinizi unutmayın.

Beden dili uzmanlarına göre çantayı çapraz takanlar sessiz ya da utangaç oldukları için tedbirli davranan kişiler. Yani çanta onlar için bir tür zırh işlevine görüyor. Bir de bazen hiç çanta takmadan çıkmak var ki bu hafifliği, ellerinizi tamamen serbest bırakabileceğiniz kısa saplı çantanızı çapraz kullanarak hissedebilirsiniz.