Karl Lagerfeld'in koltuğunu devralan Virginie Viard kimdir?
MODA

Karl Lagerfeld'in koltuğunu devralan Virginie Viard kimdir?

Chanel'in 36 yıllık yaratıcı yönetmeni Karl Lagerfeld'in geçen hafta vefatından sonra gözler yerine gelen isim Virginie Viard'a çevrildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Mart 2019

Alman tasarımcının öldüğü açıklandıktan hemen sonra, halefi Virginie Viard seçildi. Yakın zamana kadar bir süre spot ışığı dışında kalmasına rağmen, Viard aslında otuz yıldır moda evinde çalışmalar yürütüyordu ve uzun zamandan beri Lagerfeld'in sağ kolu olarak kabul edildi.

İşte Chanel'in yeni yaratıcı yönetmeni hakkında bilmeniz gereken her şey;

Virginie Viard 30 yıl önce Chanel'de işe başladı. Fransız tasarımcı, 1987 yılında moda evine, nakış bölümünde stajyer olarak katıldı. Bu tarih Lagerfeld'in Chanel'de göreve başladığı 1983'ten 4 yıl sonraya tekabül ediyor.

Karl Lagerfeld ile yakın bir çalışma ilişkisi geliştiren Virginie Viard, 90'lı yıllarda Chloe'de yaratıcı yönetmen olarak görev almak için Chanel'den ayrıldı. Ancak daha sonra 1997'de Chanel'e haute couture koordinatörü olarak geri döndü Konumu, 2000'de Chanel'in yaratıcı stüdyosunun direktörlüğünde hazır giyim ve aksesuarları içerecek şekilde genişledi.

Geçtiğimiz yılın mayısındaki seyir şovunda Viard, ilk kez Lagerfeld ile birlikte izleyenleri selamladı. Bu yıl ocak ayındaki couture şovu için, Lagerfeld'in gösteriye katılamamasıyla Virginie Viard tek başına izleyenlerin karşısına çıktı.

Lagerfeld, çalışmaları için Viard'a güvendiği seviye hakkında birkaç kez konuşmuştu ve bir keresinde "O benim hem sağ kolum hem sol kolum" ifadesini kullandı. Bunu yine Netflix'in 7 Days Out belgeselinde tekrarlayan Lagerfeld; "Virginie, sadece benim için değil aynı zamanda atölye için de, her şey adına en önemli kişidir. Sağ kolum ve onu görmesem bile, her zaman telefondayız."

VIARD, KARL VE COCO'DAN İLHAM ALDIĞINI SÖYLEDİ

Uzun yıllar boyunca çalıştığı Chanel'in yeni yaratıcı direktörlüğüne seçilen Virginie Viard, Lagerfeld'in mirasını devam ettirecek en uygun kişi olarak görülüyor. Bir röportajında moda evinin kurucusu Coco Chanel ve Karl Lagerfeld'den etkilendiğini söyleyen Viard; Mademoiselle Chanel'den ilham aldım ... tabii ki Karl'dan da ilham alıyorum"


Karl Lagerfeld imzalı son Chanel defilesinde modeller gözyaşlarını tutamadı

VIARD ŞİMDİ YILDA SEKİZ KOLEKSİYON TASARLAYACAK

Lagerfeld'in son koleksiyonunun sunulduğu dün sabah ki gösteriden sonra, Viard'ın işe koyulması ve hazır giyimden haute couture'a kadar yılda sekiz koleksiyon oluşturması gerekiyor.

İlk koleksiyonu muhtemelen Lagerfeld'in ölümünden önce bu koleksiyon üzerinde çalışmaya başlayıp başlamadığı belli olmasa da, genellikle Mayıs ayında sunulan cruise 2019 koleksiyonu olacak.