Burberry plastik kullanımını sıfırlıyor
MODA

Burberry plastik kullanımını sıfırlıyor

Burberry sürdürülebilir moda için 2025 yılına kadar tüm gereksiz plastik paket kullanımını sıfırlama kararı aldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Mart 2019

Burberry, 2025 yılına kadar mağazalarındaki gereksiz plastik paketlemeyi ortadan kaldırmak için harekete geçiyor. İngiliz moda evi, tüm plastik ambalajlarının yeniden kullanılabilir veya geri dönüştürülebilir olacağını açıkladı.

Yıl sonuna kadar, lüks marka mevcut tüm askıları, örtüleri ve çantaları çevre dostu bir seçenekle değiştirmeyi planlıyor. Ayrıca, atılmış perakende askılarının geri dönüştürüldüğünü ve yeniden kullanıldığını görecek bir askı geri alma programı başlatacak.

Burberry çevreye karşı sorumlu olma yolunda adımlar atıyor. Geçen yıl eylül ayında, marka gerçek kürk kullanmayı bıraktı ve satılmayan ürünlerin fazla stoğunu imha etme uygulamasına son vermişti.

Diğer birçok lüks marka gibi, Burberry de ürünlerini sahtecilere karşı korumak için imha ediyordu. Bu uygulamayı durdurma kararları, atık sorunlarının üstesinden gelmek için beş yıllık sorumluluk gündemlerinin bir parçası olarak görülüyor. Burberry ayrıca kürkle ilgili olarak, mevcut kürklere tasfiye edeceklerini ve yeni koleksiyonların sadece taklit kürk kullanılacağını duyurmuştu.