Pinault ailesinden Notre Dame Katedrali'ne bağış
MODA

Pinault ailesinden Notre Dame Katedrali'ne bağış

Fransa'nın milyarder Pinault ailesi, Notre Dame Katedrali'nin yeniden inşa çalışmaları için 100 milyon euro bağış yapacağını duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Nisan 2019

Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Veneta gibi lüks markaları bünyesinde barındıran Kering şirketinin sahibi olan Pinault ailesi, Notre Dame Katedrali için 100 milyon euro bağışta bulunacağını açıkladı.

Victor Hugo'nun eseriyle ünü ölümsüzleşen 850 yıldan fazladır Fransa'nın başkenti Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde dün çıkan yangın 8,5 saatte söndürülebildi. Fransa'nın sembolü olarak gösterilen ve savaşlara rağmen ayakta kalan dünyaca ünlü apı büyük ölçüde zarar gördü.

Avrupa'da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali'nde renovasyon çalışmalarının yapıldığı bölümde, dün yerel saatle 18.50'de yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle saat 19.53'te 93 metre yüksekliğindeki kulelerden biri, saat 20.07'de de yapının çatısı tamamen çöktü.

Yangında yıkılan kulenin en son restorasyon çalışmasının 20 yıl sürdüğü ve 1864'de tamamlandığı açıklandı. Yangının sebebi bilinmese de itfaiye yetkilileri alevlerin "muhtemelen" 6 milyon avroluk renovasyon çalışmalarından çıkmış olabileceğini belirtti.