Sürprizlerle dolu Elle Fanning
MODA

Sürprizlerle dolu Elle Fanning

Yeni Miu Miu parfüm kampanyasının cesur yıldızı, Teen Spirit filminin utangaç şarkıcısı, oyuncu, model, ilham perisi... 21 yaşındaki Elle Fanning sürprizlerle dolu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Mayıs 2019

Röportaj Kaleem Aftab
Fotoğraflar Jason Kibbler
Moda editörü Joanna Hillman

"Kırmızı halıda kendimi iyi hissediyorum çünkü Hollywood beni tuhaflıklarımla kabul ediyor. Burası her zaman kendimi güvende hissettiğim bir yer"

Elle Fanning'in ilk film deneyimi, üç yaşındayken kardeşi Dakota'yı canlandırdığı bir yapımdı. Ancak Elle'in kardeşinin gölgesinde uzun süre kalma gibi bir niyeti yoktu. 21 yaşındaki oyuncu bu zamana dek 30'dan fazla filmde yer aldı ve genç yaşta kariyerinde yükselerek etkileyici bir performans gösterdi. "İlk zamanlarda kardeşimle beni karıştırıyorlardı. Oysa bize sorarsanız hiç benzemiyoruz. Mesela burun yapımız kesinlikle çok farklı!"

Oyunculuk kariyeri ve modellik deneyimleri bir yana, Fanning yakın zamanda kariyerinde ilgi çeken bir adım attı ve Ocak ayında Miu Miu'nun yeni parfümü Twist'in kampanya yüzü oldu. Duygulara hitap eden pembe amber çiçeğinin öne çıktığı tatlı kokuyu Fanning, "Tam sevdiğim gibi; yumuşak ve keskin" olarak tanımlıyor. Sanat kolektifi Canada tarafından çekilen Twist kampanya filmi, Fanning'in sınır tanımayan oyunculuk yeteneğinden ilham alıyor. Kameralar önündeki duruşuyla kusursuz bir heykeli andıran oyuncu Hollywood için şöyle diyor: "Kırmızı halıda kendimi iyi hissediyorum çünkü Hollywood beni tuhaflıklarımla kabul ediyor. Lise yıllarımın aksine, burası her zaman kendimi güvende hissettiğim bir yer."

Bugün hâlâ çalışmadığı zamanlarda anne ve anneannesiyle yaşadığı Los Angeles'ta okula gitmiş ve her çocuk gibi normal bir yaşam sürebilmek için elinden geleni yapmış. Fakat sahip olduğu cesur ve sıradışı moda algısı, okulda kendini bir yabancı gibi hissetmesine neden olmuş. "Her zaman dışlandığımı hissettim" diyor. "Yedinci sınıfın açılış törenine her yeri Minik Kuş baskısıyla kaplı pembe bir tişört, İspanyol paça pantolon ve boyum zaten uzun olmasına rağmen dolgu topuklu ayakkabılar ile gittiğimi hatırlıyorum."

Fanning, uzun boyuyla okul yıllarında olmasa da moda dünyasında fazlasıyla prim yapıyor. Geçtiğimiz yıl Miu Miu defilesini izlemek için Los Angeles Havaalanı'nda Paris uçağını beklerken bir sürprizle karşılaşmış: "Telefonum çaldı ve Bayan Prada'nın defilenin açılış ve kapanışını benim yapmamı istediği haberini aldım. İlk tepkim şu oldu: Ne?!"

Moda dünyasında aktif şekilde yer alan Fanning, bu sırada oyunculuk kariyerinde de sınırları zorlamayı sürdürüyor. Onu son olarak Max Minghella'nın Teen Spirit filminde, yaşadığı küçük kasabadan şarkıcılık hayalleriyle ayrılan utangaç genç kız Violet rolünde görüyoruz. Peki, etkileyici bir ses performansı sergilediği bu müzikal drama acaba günün birinde albüm çıkarmasına yol açabilir mi? "Neden olmasın?" diyor. "Buna kesinlikle hayır demezdim!"


TATLI VE BAHARATLI
Pembe amber çiçeğini elma ve bergamot notalarıyla birleştiren Miu Miu Twist sıcak, zarif ve sofistike bir koku yayıyor.