Gucci, Balenciaga, Saint Laurent ve Alexander McQueen'den podyuma yaş sınırı!
MODA

Gucci, Balenciaga, Saint Laurent ve Alexander McQueen'den podyuma yaş sınırı!

Gucci, Balenciaga, Saint Laurent, Alexander McQueen ve Bottega Veneta gibi dev moda evlerini denetleyen Lüks marka grubu Kering, şirketin artık 18 yaşın altındaki modellerle çalışmayacağını açıkladı

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Mayıs 2019

Damla Yüce

Gucci, Balenciaga, Saint Laurent, Alexander McQueen ve Bottega Veneta gibi dev moda evlerini denetleyen Lüks marka grubu Kering, şirketin artık 18 yaşın altındaki modellerle çalışmayacağını açıkladı.

Yeni karar hem podyumda hem de fotoğraf çekimlerinde geçerli olacak. 2020-2021 Sonbahar koleksiyonlarının fotoğraf çekimleri ile uygulanmaya başlayacak.

Tıpkı 0 beden modellerde olduğu gibi, 18 yaşın altındaki modellerin de podyumlarda boy göstermesi aslına bakarsanız bir süredir zaten tartışılıyordu. Bu konuya şiddetle karşı çıkanlar olduğu kadar, 16-17 yaşındaki modellerin podyumdan podyuma koşturmasını zararsız olarak nitelendirenler de vardı.

Modanın evrimi aynı zamanda kadın bedeninin ne şekilde sunulduğu ile ilgilenmeye başladığından beri, moda dünyası daha sağduyulu kararlar almaya başladı. Markalar podyumlarına, büyük beden, yaşı büyük ya da ampute modelleri çıkarmaya başlamıştı ve son yıllarda bu örnekleri bir çok dev moda evinin koleksiyon defilelerinde gördük.

Kering temsilcisi Marie-Claire Daveu, "Lüks sektörde, özellikle de modeller için en az 16 yaşını getirerek halihazırda ilerleme kaydettiklerini açıkladı ve ekledi, "Bu yaş sınırını 18'e yükseltiyoruz"

"Bize göre, 18 yaşından büyük modellerin fizyolojik ve psikolojik olgunluğu, bu mesleğe katılan ritim ve taleplere daha uygun görünüyor. Ayrıca, moda evlerimiz tarafından üretilen görüntülerin belirli insan grupları için temsil edebileceği rol model unsurunun da farkındayız "dedi.

Bu karar ise son zamanların en popüler modeli 17 yaşındaki Kaia Gerber'ı akıllara getirdi. Neredeyse tüm büyük moda evlerinin defilelerinde ve katalog çekimlerinde boy gösteren ünlü model, karar uygulamaya geçene kadar 18 yaşına girmezse defilelere sadece izleyici olarak katılacak.