Kenzo'nun yeni yaratıcı yönetmeni Felipe Oliveira Baptista!
MODA

Kenzo'nun yeni yaratıcı yönetmeni Felipe Oliveira Baptista!

Lacoste'un eski kreatif direktörü Felipe Oliveira Baptista, Kenzo'nun yeni yaratıcı yönetmeni olarak Carol Lim ve Humberto Leon’un yerini alacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Temmuz 2019

Zeynep Gürer

Kenzo, Lacoste'un eski kreatif direktörü Felipe Oliveira Baptista'nın LVMH moda evinde çalışacağını açıkladı. Haber, tasarım ikilisi Carol Lim ve Humberto Leon'un yönetmen olarak birlikte hazırladıkları son koleksiyonlarını sunduktan bir hafta sonra geldi.

44 yaşındaki Baptista, Londra'daki Kingston Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra ilk moda endüstrisine girdi ve ilk işi Max Mara'da oldu. Felipe Oliveira Baptista, 1998'te Cerruti ve Christophe Lemaire ile birlikte çalışmaya başladı ve 2003'te ortağı Séverine Oliveira Baptista ile kendi markasını oluşturdu.

10 yıldan daha fazla bir sürenin ardından Lacoste'a katıldı ve 2011'de ilk koleksiyonunu sundu. Çabalarını spor giyim markası üzerine yoğunlaştırmak için Baptista iki yıl sonra kendi markasını kapattı.

Felipe Oliveira Baptista, Kenzo'ya katılması hakkında şunları söylüyor; Kenzo'nun yeni reklam yönetmeni olarak atanmamı duyurmaktan onur duyuyorum. Böyle bir ikonik moda evine katılmak harika bir hediye"