Sıfır noktası
MODA

Sıfır noktası

Maria Grazia Chiuri, 30 Montaigne serisi ile Dior’un köklerine inerek, doğduğu tarihi adrese saygı suruşunda bulunuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Temmuz 2019

Çimen Uzsoy G.

Paris'in lüks mağazalarıyla ünlü sağ kıyısında, Zafer Takı ile Seine Nehri arasında uzanan Montaigne Caddesi'nde yürüyüşe çıkmak, bir moda dergisinin sayfalarını karıştırmaktan çok da farklı değil. Tipik bir Paris yapısı olan 30 numaralı bina ise bu hattın odak noktası. 16 Aralık 1946 sabahı Dior burada kapılarını ilk kez açtığından beri dünyanın dört bir yanından modaseveri kendine doğru çeken bir merkez olmaya devam ediyor.

"Bir mekan ile kurduğumuz bağ son derece güçlü olabiliyor. Dior'un tarihi doğum yeri olan Montaigne Caddesi 30 numaraya adımımı atar atmaz bunu hissettim. Aklıma modaevinin kimliğini yansıtırken, aynı zamanda kadınların kendi hayat tarzlarıyla uyum içinde olacak bir 'My Dior' cazibesi yaratabilmelerine olanak sağlayacak yeni bir seri oluşturma fikri geldi" diye anlatıyor Maria Grazia Chiuri. Modaevinin köklerine saygı duruşunda bulunan bu yeni seride ikonik Dior görünümlerini özümsemiş bir mini gardırop oluşturmaya yetecek parçalar yer alıyor. Serinin en iddialı tasarımı ise aynı ismi taşıyan 30 Montaigne çanta.

Dior'un bu zanaatteki ustalığı tasarımların her detayında kendini gösteriyor. Koleksiyonda derinin yanı sıra yün, ipek, pamuk, dantel ve Dior dünyasına çağdaş bir hava katan denim gibi doğal malzemeler kullanılmış. Renk paleti ise siyah ve beyaz gibi klasik kontrastların yanı sıra canlı renkler de içeriyor.