Tüm duyulara odaklı
MODA

Tüm duyulara odaklı

Six Senses Kaplankaya Genel Müdürü Husseyn Atakishiyev, bütünsel sağlık yaklaşımıyla Six Senses misafirlerine sunulan ayrıcalıklı programları anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Ağustos 2019

Six Senses Kaplankaya'da sağlıklı yaşam bütünsel bir yaklaşımla ele alınıyor. Bu felsefeyi açıklar mısınız?
Mehmet Öz, Michael Breus ve Steven Gundry gibi saygın doktorlar ve önemli sağlık profesyonelleriyle birlikte çalışarak, günümüzde giderek yoğun ve stresli hale gelen modern yaşam tarzında insanların karşılaştığı en yaygın fiziksel ve ruhsal sorunların çözümüne yönelik bütünsel bir sağlık yaklaşımı geliştirdik ve buna Six Senses Bütünsel Sağlık Felsefesi adını verdik. Buna göre bütünsel sağlık, uyuduğunuz yataktan ve uyku kalitenizden beslenme biçiminize, hareket ve egzersiz sıklığınızdan meditasyona kadar fiziksel, zihinsel ve ruhsal tüm faktörlerin ahenkle çalışmasından gelen toplam bir yaklaşımı ifade ediyor.

Six Senses, misafirlerine sunduğu tüm program ve hizmetleri bu yaklaşımın bir yansıması olarak düzenliyor. Örneğin Sleep With Six Senses programı, organik pamuklu el yapımı yatak ve nevresimlerden oluşan bir yatak kitinin, sizi sağlıklı bir uykuya hazırlayan aromatik esansların ve uyku kalitenizi tespit eden bir uyku monitörü ile uyku uzmanının konsültasyonu eşliğinde, sağlık için temel ve çok önemli olan kaliteli uyku düzenine sahip olmanızı sağlamaya yönelik bir program. Eat With Six Senses, sağlıklı yaşamın bir diğer yapıtaşı olan doğru beslenmeyi temsil ediyor. Biz otelimizde organik, mevsiminde, yerel, sürdürülebilir ve doğal ürünler kullanarak menülerimizi oluşturuyoruz. Misafirlerimize sunduğumuz tüm yemeklerde denge, sağlık ve lezzeti buluşturma prensibini koruyoruz. Bununla birlikte, 10.000 metrekare alan üzerine kurulu Avrupa'nın en büyük wellness merkezlerinden biri olma özelliğini koruyan Six Senses Spa'da hem beden hem de ruh sağlığına yönelik çok kapsamlı yoga ve meditasyon programları, gelişmiş fitness programları, eski şifa gelenekleri ile modern bilimi birleştiren özel terapiler sunuyoruz. Sonuç olarak, Six Senses deneyiminizi her yönüyle geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Odaların konsepti ve dekorasyon otelin genel algısıyla nasıl bütünleşiyor?
Dış mimari Barselona'nın meşhur Botanik Bahçeleri'nin de mimarı olan Carlos Ferrater'e, iç dizayn ise New York merkezli ünlü tasarım firması Clodagh Design'a ait. Six Senses Kaplankaya'nın tasarım felsefesi, sürdürülebilir ilkelerin bütünsel bir anlayışını ve oluşumunu yaratmak ve bunları kentsel tasarım ve mimariye, peyzaj mimarlığına, çevresel uyuma ve aydınlatma tasarımına adapte etmek üzerine kurulu. İç mimaride de tüm duyulara hitap eden, denge ve sürdürülebilirlik merkezli bir tasarım anlayışı gözetildi. Yerel dokular, sıcak renkler ve sanat eserleriyle iç ve dış bütünlük tamamlandı. Bu anlamda yapı tam anlamıyla Six Senses ruhunu ve temel değerlerini yansıtacak biçimde düzenlendi.

Grow A New Body adlı sağlıklı yaşam kampında, Dr. Alberto Villoldo'nun şamanik enerji ile şifa yöntemleri sunuluyor. Bu kamp katılımcılara neler katıyor?
Grow A New Body programı 14-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Küba asıllı dünyaca ünlü şaman, fizyolojist, medikal antropolog ve yazar Dr. Alberto Villoldo'nun öğretisiyle hazıranan ve onun ekibinden terapistler tarafından gerçekleştirilecek bu 7 gece, 8 günlük programda katılımcıların bir haftada yeniden beden ve ruh dengelerini bulmaları ve daha sağlıklı bir beden ve ruha sahip olmaları sağlanıyor. Dr. Alberto Villoldo'nun aynı isimdeki New York Times bestseller kitabından ilhamla hazırlanan program dahilinde beyni onaran, hücresel enerji üretimini düzenleyen, serbest radikallerin ve oksidatif stresin neden olduğu hasarı gideren besinler, sağlık taramaları, egzersiz ve yoga seansları, rahatlatıcı terapi ve bakımlarla birlikte Dr. Alberto Villoldo'nun şamanik enerji ile şifa yöntemlerinin uygulamaları ve konferansları yer alıyor.

Eat with Six Senses felsefesi nedir ve sürdürülebilir olması için tavsiyeleriniz neler?
Six Senses Kaplankaya'da, otel arazisi içindeki organik bahçemizde atalık tohumlar kullanarak, tamamen doğal tarım prensiplerine uygun olarak sebze ve meyve yetiştiriyoruz. Kalite, doğallık ve dengeye odaklanarak hazırlanan menülerimizde katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar, işlenmiş şeker gibi zararlı malzemeler kullanılmazken, bağışıklık sistemini güçlendiren, daha iyi bir sindirim ve besin emilimi sağlayan yiyecekler ve yöntemler kullanıyoruz. Sıfır plastik ve sıfır atık konularında ciddi çalışmalarımız var. Yemek atıklarını kompostlaştırıyor, hiçbir şekilde plastik malzeme kullanmıyoruz.

Visiting Practitioners neleri kapsayan bir program?
2017, 2018 ve 2019'da üç sene üst üste Travel + Leisure okurları tarafından dünyanın en iyi otel markası seçilen Six Senses'ın global programlarından biri. Six Senses'ın en önemli ve dünyaca ünlü terapistleri belli bir takvim çerçevesinde misafir terapist sıfatıyla tüm Six Senses otellerini geziyor ve eşsiz yetenek, uzmanlık ve şifa tekniklerini ziyaret ettikleri resort'ların misafirlerine sunuyorlar. Misafirleri hem fiziksel ve hem de manevi yönden şifalandıracak olan özgün terapiler ve uygulamalarla dolu Visiting Practitioners programı www.sixsenses.com/visitingpractitioners-calendar adresinden de takip edilebilir.

Spa'da öne çıkan tedavi edici ve canlandırıcı özellikteki terapiler neler?
Avrupa'nın en büyük wellness komplekslerinden biri olan Six Senses Spa'da 38 terapi odası ve 50'nin üzerinde farklı terapi sunuyoruz. Detoks, Yaşlanma Karşıtı Program, Zayıflama programları gibi 3, 5 ve 7 günlük sabit programlarımız var. Bunun yanı sıra misafirlerimizin kişisel ihtiyaçlarına göre tasarlanan özel diyet ve egzersiz programları ve sporculara yönelik terapiler de sunuyoruz. Sağlık taraması olarak adlandırılan ve fizyolojik biyobelirteçlerinize göre uzmanlarımızca bir konsültasyonla birlikte verilen wellness screening; kronik ağrı, uyku güçlüğü ve duygusal tıkanma gibi hem fiziksel hem de duygusal iyileşmeye yönelik Watsu; ayurvedik masajlar; reiki, yoga ve meditasyon uygulamaları gibi Six Senses'in global uzmanları tarafından uygulanan çok özel deneyimler sunuyoruz.