Lucia Silvestri'nin moodboard'u
MODA

Lucia Silvestri'nin moodboard'u

Bulgari’nin kreatif direktörü Lucia Silvestri, beyazperdenin efsanevi isimlerinden ilham alan yeni mücevher koleksiyonunu anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Eylül 2019

Kim Parker

"Bulgari'ye ilham veren bu yıldızların dünyada eşi benzeri yok" diyor Lucia Silvestri, "Düşünsenize, her şeye sahiptiler; cazibe, güç ve gizem." Roma'da Cinecittà film stüdyosunda buluşan Hollywood efsanelerinin, İtalyan filminin altın çağını başlatmanın yanı sıra yerel mücevhercilerin de kaderini değiştirdiği düşünülüyor. Örneğin o dönem Elizabeth Taylor, Gina Lollobrigida, Sophia Loren ve Anita Ekberg, Via dei Condotti'deki Bulgari butiğine akın eden yıldızlardan birkaçı. "Bulgari, diğer mücevher markalarına göre o dönem çok farklı bir çizgideydi; son derece renkli, avangart ve dramatik. Özetle, tam anlamıyla yıldızlara uyan bir tarzdan söz ediyorum."


Gina Lollobrigida, Berlin Film Festivali'nde Bulgari mücevherlerle, 1958

Silvestri, dönemin sinema yıldızlarının markaya duyduğu hayranlığı yansıtan birkaç anıyı hatırlatıyor: Federico Fellini'nin yönetmenliğini yaptığı La Dolce Vita filminde Ekberg'in safirle bezeli Bulgari mücevher seti, Eddie Fisher ve Richard Burton'ın Taylor'a hediye ettikleri zümrüt Bulgari gerdanlıklar, Gina Lollobrigida'nın 21 karat zümrüt ve pırlanta kaplı muhteşem küpeleri…" Derinliği olan, göz alıcı zümrüt mücevherler Bulgari'nin önemli birer simgesi. "Bu nedenle zümrüt yeşili, renk olarak ilk defa Serpenti saat kadranında kullanıldı. 20. yıla özel sınırlı sayıda tasarlanan, altın ve çelik kaplı yeni Serpenti Tubogas saatler markanın sinematografik mirasını sürdüren bir temaya sahip" diyor Lucia Silvestri.


Elizabeth Taylor, Bulgari Serpenti ile Cleopatra filminin setinde, 1962

Saatlerin ilk kez sunulduğu Londra, Selfridges'deki Bulgari pop-up butikte ziyaretçiler yeni roze altın ve pırlantalı, sedef ya da akik alternatifli Bulgari Divas' Dream kolye setlerini de keşfetme fırsatı buldular. Silvestri'ye göre bu kolyeler formlarıyla cezbedici bir enerji yayıyorlar: "Sedef tasarım hassas ve feminen bir karakteri yansıtırken, kırmızı akik tutkuyu ifade ediyor. Divas' Dream'in ikonik divaların feminenliğini ve gücünü yansıtan bir koleksiyon olmasını istedik."