Bottega Veneta'dan Sanal Yaratıcılık Laboratuvarı: Residency
MODA

Bottega Veneta'dan Sanal Yaratıcılık Laboratuvarı: Residency

İtalyan moda markası Bottega Veneta, farklı alanlardan yaratıcı yetenekleri Residency adlı sanal bir programda ağırlayacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Mart 2020

Zeynep Gürer

Yeni corona virüs salgını sonucunda dünya nüfusunun karantinadaki çoğunluğu ile birlikte, dışarıda yemek yemek, bir konsere katılmak ya da bir galeri açılışını takip etmek askıya alınd. Bu kültürel cazibe merkezlerinin mekanları, yaygın hastalığın yayılmasını azaltmak için ulusal ve yerel yetkililer tarafından geçici olarak kapatıldı. Bu da herhangi bir eğlence kaynağına online erişebileceğimiz anlamına geliyor.

Evde kalma çağrıları ve karantina altındaki ülkeler birçok ünlünün, medya kuruluşunun ve markanın görünürlüğünü dijital olarak artırmasına ve kitlelerin kültürel doygunluklarını bir ekran üzerinden sağlayan içerik oluşturmasına yol açtı.

İtalyan lüks moda markası Bottega Veneta da birçoğumuzu corona haberlerinden kısa bir süre kurtulmak için yaratıcı yetenekleri ağırlayacağı Bottega Residency platformunu ortaya çıkardı. Bottega Veneta Residency adlı sanal programda farklı alanlardan yaratıcı yetenekler yer alacak.

Markanın yaratıcı direktörü Daniel Lee yaptığı açıklamada, "Yaratıcılık ve güç Bottega Veneta'nın kalbinde yer alıyor. Son derece üzücü dönemde, bu değerleri kutlamaktan, topluluğumuzda bir sevinç ve umut duygusu tutuşturmaktan sorumluyuz." dedi.

Tüm çevrimiçi platformlarında (Instagram, YouTube, Weibo, Line, Kakao, Spotify, Apple Music ve web sitesini) yer alacak olan Bottega Veneta Residency, sanatçıları, yazarları, müzisyenleri, film yönetmenlerini ve tasarımcıları "laboratuvar" olarak adlandırdığı online platformda ağırlayacak.