Chanel ile spotların gerisinde
MODA

Chanel ile spotların gerisinde

Yüksek modanın perde arkası... Sonbahar/Kış 2020 Chanel şovunun backstage’inden bildiriyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Haziran 2020

Bade Çakar

Sonbahar/Kış 2020 defilelerinin son turu Paris'teydi. Koronavirüs salgınının gölge düşürdüğü Milano Moda Haftası'nın ardından Paris Moda Haftası planlandığı şekilde, daha küçük kalabalıklarla ve büyük tedbirlerle devam etti. Pandemi endişesinin ve etkileyici şovların hakim olduğu haftanın üzerinden üç ay geçti ancak Chanel'in Seine Nehri çevresinde kol kola gezinen kızları hâlâ aklımızda...

Karl Lagerfeld'in yaratıcı şov konseptlerini devam ettiren Virginie Viard, binicilik temasının öne çıktığı Sonbahar/Kış 2020 defilesinde konuklarını, sisli bir Paris gününde karşıladı.

Seine Nehri'nden ilhamla yaratılan kıvrımlı basamaklara sahip platformda yürüyen modeller yine özgür ve güçlü Fransız kadınını temsil ediyordu. Viard'ın modern çizgileriyle modaevinin zamansız kodlarının buluştuğu 72 look, hikayeye uygun bir kurguyla tanıtıldı. Viard'ın başlıca ilham kaynakları, Gabrielle Chanel'in yarış atlarına olan tutkusu ve Lagerfeld'in çizgili takım elbise ve binicilik botlarıyla poz verdiği 80'li yıllara ait bir fotoğraftı.

Her detayıyla hayranlık uyandıran defilenin arka planına ise başka bir ruh hali hakimdi; stres ve heyecan...

Moda şovlarını kısa süren ama büyük etki bırakan gösterişli partiler olarak tanımlarsak; Chanel istisnasız her sezon ses getiren partilere imza atıyor. Ve defilelerin perde arkasında, şovun aksamadan gerçekleşmesini sağlayan büyük bir ekip çalışıyor. Chanel defilesine davet edilmek ne kadar ayrıcalıklıysa, şovun backstage'ine adım atabilmek de o kadar özel bir deneyim. Bu ayrıcalığa sahip olanlardan biri ise fotoğrafçı Benoît Peverelli.

Peverelli son 10 yıldır Chanel defilelerinin backstage'ini görüntülüyor, tasarımların en ince detaylarını fotoğraflıyor. Podyumda gördüğümüz tasarımların etkisi, yakın plan backstage fotoğraflarıyla kesinlikle daha da artıyor. Ama Peverelli'nin fotoğraflarının asıl etkileyici yanı, backstage heyecanını tüm doğallığıyla yansıtıyor olmaları. Onun karelerinde, podyumda sabit ifadeler ve kendinden emin adımlarla yürüyen modelleri, tasarımları ve spotların gerisinde yaşananları farklı, etkileyici ve samimi bir perspektiften görüyoruz.