Asimetrik kusursuzluk
MODA

Asimetrik kusursuzluk

Döneminin radikal modeli Tank Asymétrique, Cartier Privé koleksiyonunda yeniden yorumlanıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Haziran 2020

Bade Çakar

Cartier'in ikonik saat modelleri, 2015 yılından beri limitli ve numaralandırılmış seriler olarak Cartier Privé koleksiyonuyla yeniden vurgulanıyor. Crash, Tank Cintrée ve Tonneau'nun ardından, koleksiyonun yeni üyesi Cartier Tank Asymétrique oldu.

Cartier Privé'de yer alan modellerin ortak özelliği, yenilikçi tasarımları ve teknik özellikleriyle yaratıldıkları döneme farklılık katmaları. Dolayısıyla, dünyanın dört bir yanındaki koleksiyonerler tarafından sevilen ve zor bulunan Tank Asymétrique'in kulübe dahil olması şaşırtıcı değil. Tank serisi, Maison de Cartier tarihinde de farklı bir yere sahip; Louis Cartier'nin saatçilik dünyasındaki kalıplara ilk başkaldırışı denebilir.

Cartier, 1917 yılında klasik daire formlu saatlere dikdörtgen kasalı Tank'la alternatif getirerek sektöre yepyeni bir bakış açısı sundu ve bu Cartier'nin radikal değişimlerinin sadece başlangıcıydı. Model, 1917'den 1936'ya kadar birçok varyasyonda satışa sunuldu.


Privé Tank Asymétrique Squelette

1936'da ise Tank Asymétrique, markanın en özgün tasarımlarından biri olarak yüksek saatçilik tarihine ismini yazdırdı. Kasa ve kadranındaki her detayın 30 derece sağa kaydırılmasıyla elmas formuna kavuşan Tank Asymétrique, döneminin klasik örneklerinden çok farklı, eşsiz ve zamansız bir model. Bu ikonik tasarım şimdi iki özel seriyle Cartier Privé koleksiyonunda yerini alıyor; yeni Tank Asymétrique ve Tank Asymétrique Squelette. İki seri de toplam 100 adet üretilen 3 limited edition seçenek içeriyor.

Orijinal modelin mirasına bağlı kalınarak güncellenen Tank Asymétrique, yenilenmiş mekanizması ve zarif estetik detaylarıyla dikkat çekiyor. 12 ve 6 rakamlarının vurgulandığı Tank Asymétrique Squelette ise saydam kasası ve özel geliştirilmiş kalibresi ile yüksek saatçilik alanında Cartier'nin vizyoner duruşunu pekiştiriyor.