New York Moda Haftası'nın süresi kısaldı
MODA

New York Moda Haftası'nın süresi kısaldı

CFDA, İlkbahar-Yaz 2021 koleksiyonlarının sunulacağı New York Moda Haftası’nın 14-16 Eylül arasında gerçekleşeceğini duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Temmuz 2020

Eylül ayında İlkbahar 2021 koleksiyonları için gerçekleşecek olan New York Moda Haftası'nın üç güne kısaltıldığını duyuran Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi (CFDA), şovların 14-16 Eylül arasında gerçekleşeceğini açıkladı.

Yeterli talep olması durumunda 14 Eylül'den 16 Eylül'e kadar tüm etkinliklere ev sahipliği yapılacak. Bu kısaltılmış program kısmen, sunumların hiçbirinin izleyicilerle birlikte yayınlanmasının beklenmemesi nedeniyle mümkün olacak.

CFD için pazarlama ve etkinlik başkan yardımcısı Mark Beckham, "Şovlar arasında seyahat süresine gerek olmadığı için aynı miktarda şovu üç güne sığdırabiliriz" dedi. Beckham, pandeminin getirdiği finansal baskıların "bazı tasarımcıların bu sezonu atlamasına neden olabileceğini" de belirtti.

Üç günlük programın bu sezon için önerildiğini açıklığa kavuşturdu ve gelecekteki New York Moda Haftalarını nasıl ele alacağına dair henüz bir karar verilmedi. New York Moda Haftanın en büyük isimlerinden ikisi Marc Jacobs ve Michael Kors bu yıl ki etkinlikte yer almayacaklarını duyurmuştu.