Michael Kors'tan güçlü iyimserlik
MODA

Michael Kors'tan güçlü iyimserlik

Amerikan stilini her sezon lüks materyaller ve yaratıcı imzasıyla güncelleyen Michael Kors, ihtiyacımız olan iyimserliği İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonuyla sunuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Temmuz 2020

Bade Çakar

Michael Kors, zamansız çizgileri bir üst seviyeye taşıma konusunda uzman. Amerikan stilini lüks, yaratıcılık ve modernizmle buluşturan tasarımlarında sadece görünüme değil, hissiyata da önem vermesi ise en büyük özelliklerinden. Onun için bir tasarımın sadece iyi durması yeterli değil, aynı zamanda konforlu olmalı, iyi hissettirmeli. Yüksek tempolu şehir hayatının içindeki stil sahibi kadınlara şıklığı, gücü ve rahatlığı bir arada sunmanın yolu bu.

Bu konudaki başarısının kanıtı ise Nicole Kidman, Blake Lively, Kerry Washington, Olivia Wilde gibi Hollywood'un güçlü kadınlarının ilk tercihlerinden olması. Tabii, bunda vizyonu, samimiyeti ve erişilebilir duruşu da etkili. Pandemi döneminde takipçileriyle arasındaki sınırı minimuma indiren Michael Kors, evde yaptığı canlı yayınlarla kişisel karantina deneyimlerini paylaştı. Gelecek endişesi taşıyan moda dünyasında sağlam adımlarla yoluna devam eden Kors'un İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonu da kendi sözleriyle; "İhtiyacımız olan hissiyata sahip; iyimser, enerjik ve güçlü."

Pandemi sürecinde Instagram hesabınız üzerinden 'Michael ile Evde' yayınları yapmaya başladınız, halen devam ediyorsunuz. Bu fikrin arkasındaki hikaye nedir?
Müşterilerimle bağlantı kurmayı çok seviyorum. Hâlâ trunk show yapan birkaç tasarımcıdan biriyim. Dünya çapında birçok mağazamız kapalıyken takipçilerimle bağlantı ve etkileşim kurmak için yeni bir yol bulmak istedim. Onları evime davet etmek, düşüncelerimi paylaşmak ve hep birlikte olduğumuzu göstermek için harika bir yol oldu.

Deneyimleriniz ve seyahatleriniz en büyük ilham kaynaklarınız. Peki, karantina döneminde tasarım süreci nasıl ilerledi?
Seyahat etmeyi seviyorum, her zaman bana ilham veriyor, bu yüzden benim için karantina oldukça zordu. O dönemde fotoğraf albümleri arasında dolaştım, eski seyahatlerime baktım ve en sevdiğim yerlerden bazılarına tekrar gidip gezeceğim günleri dört gözle bekledim.

İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunuzda hangi temalar ve detaylar öne çıkıyor?
İlkbahar koleksiyonum için Amerikan modasının olasılıklarla dolu, iyimser yüzünü yeniden keşfetmek, aynı zamanda Amerikan spor giyimin omurgası haline gelen bazı parçaları tekrar tasarlamak istedim. Çok fazla terzi işçiliği ve enerjik, güçlü bir çizgi göreceksiniz. Desenler ise koleksiyona neşeli ruhunu ve çekiciliği katan başlıca özelliklerden.

Koleksiyonun ilham kaynağı neydi?
Kısa süre önce Ellis Adası'na gittim, bu ilk gidişimdi. Orada, 14 yaşındayken cebinde sadece 10 dolar ile Amerika'ya tek başına göç eden büyük büyükannemi düşündüm. Amerikan Rüyası fikrini, New York şehrinin iyimserliğini, sunduğu olasılıkları ve 'yapabilirsin' mesajını düşündüm. Tüm bu hisleri taşıyan kıyafetler yaratmak istedim.

Tasarımlarınızı oluştururken hayal ettiğiniz kadını tarif eder misiniz?
Özellikle bu dönemde her şeyi yapan, her şeyin üstesinden gelen kadınlardan ilham alıyorum; evde eğitim veren, evden çalışan, evleri ve aileleriyle aynı anda ilgilenen kadınlardan... Nicole Kidman, Blake Lively, Kerry Washington, Olivia Wilde gibi her istediğini elde etmeyi başaran, modayı seven, yetenekli ve akıllı kadınları düşünüyorum.

Koleksiyonda sizin favori parçalarınız hangileri?
Bence her kadının gardırobunda muhteşem bir beyaz ceket olmalı. Pötikareli parçaları seviyorum, bana kırmızı-beyaz pötikare kadar yazı hissettiren bir şey yok. Klasik tenis trikosuna harika güncellemeler yaptık. Ayrıca gece stili için harika bir seçenek olan boncuklu kısa tulumları çok seviyorum.
Koleksiyonun karakterini kısaca tanımlamanızı istesek...
İyimser, çekici, romantik ve güçlü.

Bu sezonun en beğendiğiniz trendleri neler?
Pötikareli tasarımları seviyorum. Limon ve kiraz desenleri ise şu sıralar herkesin ihtiyaç duyduğu iyimserliği veriyor.

Sizin imza stiliniz nedir?
Zamanla kendime bir üniforma geliştirdim: Koyu jean veya kargo pantolon, siyah tişört veya kaşmir triko, sneaker ve aviator güneş gözlüğü. Eğer daha şık olmam gerekirse de bir ceket giyerim.