Dior Cruise 2021 Lecce geleneklerini kutladı
MODA

Dior Cruise 2021 Lecce geleneklerini kutladı

Maria Grazia Chiuri, İtalya'nın Lecce kasabasının geleneklerini ve halkını kutlayan bir pist gösterisi düzenledi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Temmuz 2020

Maria Grazia Chiuri, Dior Cruise 2021 şovunu İtalya'nın Lecce bölgesinde çarpıcı bir gösteri ile sahneledi.

Sanat ve zanaatın büyülü güzelliğini kutlayan kapalı kapılar ardında düzenlenen Dior Cruise 2021 şovu mükemmelik adına bir virtüöz diyalog olarak ortaya çıktı. Marinella Senatore Luminarie tarafından ışıklandırılan şov mekanında modellere Sharon Eyal tarafından koreograf edilen La Notte della Taranta Vakfı dansçıları eşlik etti. Paolo Buonvino'nın müziği ise geceyi büyülü kıldı.

Bu Cruise şovu için yaratıcı tutkusunu kalbine yakın bir yer olan Puglia bölgesine yeniden bağlamayı seçen Maria Grazia Chiuri, "Bu dönemde kolektif çabalara yeni bir boyut vermeye çalıştım. Mesafenin dezavantajlarına rağmen günlük yaşamımıza farklı bir bakış açısı getirmek bize güç ve hayal gücü kazandırdı." dedi.

Bu koleksiyon, olağanüstü işçiliğin anısını, değerlerini, kültürünü ve geleceğini kutlayan koro eseri. Maria Grazia Chiuri, Luminarie'ye ışık saçan mimarileriyle halka açık meydanları ve anıtları büyüten ve yücelten bir saygı göstermek istiyordu. Çok renkli atkılar üzerinde figüratif bir motife hayat veren ve işlemeli süslemelerde referans verilen bir zanaat.

Lecce'nin geleneklerine, stillerine ve pastoral ortamına saygı, yerel zanaatkârların tedarik ettiği malzemelerle yaratılan 90 görünümde sergilendi. Buğday nakışlı uzun elbiseler, geniş deri kemerler veya büstiyerler ile belden bükülmüş dantel frocks, rahat keten takım elbise, etekden filizlenen çiçek aplikeli pantolon ve etekler, saçakla kaplanmış dokuma pançolar ve montlar vardı. Aksesuarlar da bu pastoral estetiği izledi: dantel başlı eşarplar, çelenkler, sarma yaprak ve meyveler şeklinde altın takılar, espadrilller, bantlı daireler ve ayak bileğinde botlar....

Gösteri boyunca canlı, bohem bir ruh kesinlikle nüfuz etti. Öyle ki, İtalyan halk müziği ve dansına aşina olmayanlar için özellikle performans sarsıcı görünebilir. Bununla birlikte, Lecce'nin geleneklerin, halkını etkiledi ve kutladı.